Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Paegle izstāsies no TP; Pabriks pieļauj jaunas frakcijas izveidi Saeimā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dace
D
KAMPĒJRUKŠIEM GRIBAS PIE SILES - BAROTAVAS. NETAUTAS PARTIJAS KASE IR TUKŠA , MĀKOŅTĒVA MACIŅŠ ARĪ IR TUKŠS , KIKIŅAI VAJAG VĒL VIENU VILLU UN JAHTU VIDUSJŪRĀ.........
Sumbrs
S
Jaunu partiju parādīšanās nav nekas neparasts, tur nekādi izņēmumi nebūtu vajadzīgi. Partiju finansēšanas likuma projektā ir paredzēts, ka partijām nodrošina informēšanas iespējas bez maksas un partijas, kas vēlēšanās saņem vismaz 2 procentus balsu, saņem budžeta finansējumu. Jauna partija, kurai šos divus procentus neizdodas sasniegt, diez vai ir spētu arī pārstāvēt kādu sabiedrības aprindu intereses.
Elizabete
E
" Paegle to parakstījusi, bet vēlāk noskaidrojās, ka šis nolikums paredz to, ka deputāts atsakās no mandāta, ja izstājas no frakcijas." Nu super deputāte !! Kaut ko paraksta pat neizlasot un pēc tam brīnās. Tad jau nav brīnums, ka Saeima visu laiku pieņem kaut kādus likumus pret tautas interesēm un valsts attīstību. Varbūt ka tur lielākā daļa deputātu vispār lasīt neprot.
lno
l
"Tautas partija mēģinājusi izkrāpt man mandātu, " trešdien žurnālistiem pavēstīja depuutāte Vaira Paegle, norādot, ka pēc šī gadījuma " ne mūžam pati neatteikties no parlamentārieša mandāta". Kā stāstīja Paegle, īsi pēc tam, kad viņa trešdien informēja Tautas partiju par lēmumu izstāties no partijas, jo viņai nav pieņemama Andra Šķēles atgriešanās, TP frakcijas konsultants pienācis pie viņas un sacījis, ka viņa joprojām nav parakstījusi frakcijas nolikumu. Paegle to parakstījusi, bet vēlāk noskaidrojās, ka šis nolikums paredz to, ka deputāts atsakās no mandāta, ja izstājas no frakcijas. "Es esmu ļoti vīlusies Tautas partijā. Tā bija ļoti nekoleģiāla, nekrietna villtība, " pauda Paegle. Viņa uzsvēra, ka nolikumu parakstījusi pēc paziņojuma par izstāšanos, līdz ar to tas vairs neesot saistsošs. Savukārt TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece uzsvēra, ka viņa neko nezina par krāpšanos, ko minējusi Paegle. Taču viņa piebilda, ka tiem, kas ir parakstījuši nolikumu, tā izpilde ir goda un cieņas jautājums.
gura
g
Pilngi pareizi,ka nekādi līdzekļi partiju reklamēšanai nav vajadzīgi,kas grib vērtēt partiju darbu,tad tieši viņu darbos,starpvēlēšanām var viņus vērtēt pilnīgi un galīgi.Runa var būt,tikai,ja pekšņi parādās jauna partija,tad tai gan būtu jādod kāds laiks un vieta,lai informētu sabiedrību,ko viņi taisās darīt.
Jo
J
ātrāk jo labāk. Tas būtu ļoti labi.
Sumbrs
S
dzeris - Bo 14.10.2009 18:37 [1] Mažoritarā sistēma ir daudzās vecajās demokrātijās, nesaku, ka šai sistēmai nav trūkumi, bet, [2] Latvijā partiju sistēma sevi tiktāl diskriditējusi, ka saeimai tic zem 10% iedzīvotāju, tālāk jau nav kur iet. Ja neviens netic pašu vēlētai saeimai, tad kaut kas jāmaina ir. [3] Bez tam - pirmā AP, kas pieņēma neatkarības deklarāciju, arī tika vēlēta pēc mažoritarās sistēmas. [4] Cilv;eki tik stulbi nemaz nav, ja zinās, ka vēl konkrētu cilvēku, kas pārstāvēs konkrēti viņus, sāks domāt. [5] Un arī deputāti būs spiesti rīkoties atbildīgāk. Bez tam, es esmu par jaukto sistēmu, kā Lietuvā. Maldi, maldi, maldi. 1. Latvija nav "veca demokrātija", Latvijā vēl nav pat jaunas demokrātijas, tajā joprojām valda AP frakcijas "Satversme" un "Kluba 21" iedēstītā un "Latvijas ceļa" izaudzētā koruptokrātija. Politiku pērk un pārdod par naudu, un mūziku pasūta tie, kam ir nauda. "Mažoritāra" sistēma šo naudas varu tikai nostiprinātu, jo tad partijas un grupējumi zvejotu zemūdens cilvēkresursus. 2. Sevi diskreditējusi nevis "partiju sistēma", bet gan politika, ko realizē "naudas partijas", kas visu laiku ir valdošās. Vienīgā izeja - pilnīgi aizliegt partijām ievākt ziedojumus un lielas biedru naudas un reklamēties par naudu. 3. Augstākā padome, kas pieņēma Neatkarības deklarāciju, tika ievēlēta faktiskas divpartiju sistēmas apstākļos. Tautas frontei bija stingra uzskaite par visiem vēlēšanu apgabaliem, visos (izņemot vienu vai divus) bija izvirzīti savi kandidāti. (Starp citu, tādi paši "neoficiāli" partijnieki cīnītos arī "mažoritāras" sistēmas gadījumā.) 4. Naivi. Saeimā viens nav un nebūs karotājs. 5. Pirmkārt, Latvija kā unikāla pēcsociālisma koruptokrātijas zeme nav salīdzināma ar Lietuvu. Otrkārt, "atbildīgie paraugzēni" sakarā ar 4. punktā teikto vai nu kļūs par apvainotiem, pazemotiem un apsmietiem (kā savulaik Gundars Valdmanis), vai arī tomēr piesliesies kādai partijai, lai viņa balsij būtu kāda jēga.
Berta
B
Gudra sieviete; tikai diemžēl TP gudrus cilvēkus nevajag, viņiem der tikai lielākie kretīni.
un
u
Un man nav ilūziju tieši par tavu dibenu. It nekādu.
papucis
p
Labi darīts,tikai- ko darīsiet pēc tam?Nav man ""iluziju""attiecībā uz ārzemju latviešiem!Par vienu-otru ""speciālsūtni"'ņirdziens nāk,bat par citiem-atklāta nožēla jāizsaka ,jo""ielēca ar pliku dibenu karstos pelnos""...
vazelīns
v
Līšanā Paegli varēja pārspēt tikai Ābiķis. Kā tikšanās ar PBLA pārstāvjiem, tā frāzes kā no Dobeļa mutes. Kā balsojums, tā kopā ar Urbanoviču (saskaņots ar Šķēli). Gan mīkstinot valodas likumu, gan ļaujot apbūvēt kāpas, gan atdodot Abreni. Protams, ka ar visu sirdi kalpojot starptautiskajam cionismam, bija jāslavē iebrukums Irākā, stāstot pasakas par tūkstošiem tonnu ķīmisko ieroču.
Trimdas pielīdējai
T
Vaira, tu taču līdi visās vietās, sākot ar Valsts prezidenta vai ANO vēstnieka un beidzot ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatu. Tu atradi attaisnojumu, kapēc jāatdod Abrene. Un tad Tev Šķēle likās pieņemams. Bet, kad amatus nedod, tad jāparūpējas par nākamajām vēlēšanām.
Zane
Z
Kā ir, Vaira, vai nav žēl ar TP pazaudētos gadus?
PILNAI LAIMEI
P
Es domāju, ka šīs ģeniālās Vairas ģeniālais lēmums ir liktenīgs trieciens TP, ko kura šī partija vairs nekad neatgūsies. Tā vērtība izsakāma tikai krieviski.
Ed. Ainars
E
Paldies Vaira, bet kāpēc jūs ļāvāt šiem kretīniem sevi izvarot tik ilg?i

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas