Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Palīdzēt paēdušajam saprast izsalkušo

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā ceturtdien notika pasākums Rīga vieno: Cilvēki. Iespējas. Atbalsts, kas veidots Eiropas gada pret nabadzību un sociālo atstumtību ievaros. Pasākumā uzsvērta ikviena nepieciešamība līdzdarboties, lai mazinātu ne vien nabadzību, bet arī vientuļo, izsalkušo un noskumušo cilvēku skaitu Latvijā.

Pasākumā piedalījās arī Eiropas gada labas gribas vēstniece Eiropā Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa aicina cilvēkus sadarboties kopīgiem spēkiem, lai valsts dažādu rādītāju jomā vairs neatrastos Eiropas “astes galā”. V. Vīķe-Freiberga norāda, ka Latvija daudzējādā ziņā atpaliek no saviem kaimiņiem – Lietuvas un Igaunijas -, lai gan sākontēji izejas punkts visām valstīm 1991. gadā ir bijis vienāds, un tas mūsu valstij ir kā “kauna traips”.
Pie Latvijas Bērnu foruma stenda iespējams parakstīt arī petīciju pret bērnu nabadzību Eiropā. Šo petīciju parakstīja arī eksprezidente V. Vīķe-Freiberga. Parakstu vākšana visā pasaulē turpināsies vēl līdz gada beigām. Tās mērķis ir panākt vienlīdzīgas tiesības un iespējas visiem bērniem Eiropas Savienībā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietnieks Valdis Zagorskis uzsver, ka šā Eiropas gada mērķis ir ne tik daudz pabarot izsalkušos, cik palīdzēt paēdušajam saprast izsalkušo.

Pasākuma apmeklētāji tika informēti par jaunizveidotu mājaslapu www.iespejukarte.lv, kas radīta ar mērķi atvieglot informācijas iegūšanu par iespējamo palīdzības saņemšanu vistuvāk cilvēka dzīvesvietai. Mājaslapā ir atrodama informācija par sociālajiem dienestiem, dažāda veida palīdzību, zupas virtuvēm un citiem pakalpojumiem.

Dzelzceļa stacijas zālē pulcējās arī vairāku NVO un valsts iestāžu pārstāvji. Ikviens interesents varēja iegūt dažādus informatīvos bukletus, iepazīties ar iespēju kartes lietošanu, kā arī saņemt speciālistu konsultācijas.

Pasākumu rīko Eiropas Komisija sadarbībā ar Labklājības ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Rīgas domi, tiesībsargu un Eiropas gada īstenošanā iesaistītajām nevalstiskajām organizācijām.Eiropas Komisija pasākumu organizēšanai Latvijā atvēlējusi aptuveni 35 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas