Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta – Referendumā vajadzīgais balsu skaits nav savākts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ruta
R
Nav brīnums, ka Rietumi aiz vienaldzības neatbalsta mūsu eirodeputātu iesniegto deklarāciju par komunisma režīma nosodīšanu. Tiem savu problēmu pietiek! Paši latvieši šodien izrādijās tikpat vienaldzīgi pret savu līdzcilvēku likteni , kuri pavadija savu mūžu noziedzīgā režīma laikos. Lai tik mirst badā, mums savu problēmu pietiek! Man kauns par šo vienaldzību, arī tā ir noziedzīga.
Eda
E
" ...pieļauju lielākoties tie ir pensionāri..." uzdrikstēšos nepiekrist. Kamēr tas tantuks iecirknī pierakstīja manus datus, es nedaudz ieskatījos ( ;) ), kas tad nāk balsot: vecākais, ko es atceros, bija 56 dzim.gada un jaunākais 90 dz.gada cilvēciņi. tātad pēc vecuma tie vēl nav pensionāri, bet domājoši un līdzjutīgi cilvēki.
Eda
E
Esmu vīlusies šajā tautā. Latvieši nav pelnījuši neko citu, kas jau ir. Cilvēki spēj tikai ņaudāt un sūdzēties, bet kad viņiem tiek dota iespēja kaut ko labot un paust savu viedokli - katrs sež savā stūrī un sūdzās, cik viss ir slikti. Aitu bars.:(
Mincis
M
Čuči, čuči, mīļā MUĻĶU ZEME! Čuči saldi, ja jau tev pietiek ar drupačiņām. Kad pavērsi acis, lai pagrauztu drupačiņas, kas no lielāko kretīnu galda pabirušas, un sapratīsi, ka nav pat to drupačiņu, par vēlu būs - kretīni tālēs zilajās būs - varēsi īkšķi sūkāt..
Liene
L
Taa it taada ljoti tuvredziiga domaashana, jo nu ja izliidzinaatu taas pensijas, tad tie, kas treknajos gados godiigi straadaajushi un maksaajushi! visus nodokljus dabuutu nepeniiti mazaak. Un arii naakotnee tas nebuutu izdeviigi tiem, kas nenjem aplokshnju algas. Taa, ka neesat mulkji, un taalredziigaaku skatu naakotnee!
Ance
A
Zzeel, ka tie, kam vairaak kaa 40 gadu darba staazs, nesaprata, ka ,nobalsojot, butu sev vairaak dabuujushi! Galvenais referenduma sauklis bija- nekas, ka sev mazaak , bet lai citam arii netiek vairaak:( Nozzeelojamie mulkji:(
Liene
L
Nu redzi, par nobalsoja lielaakaa masa tagadeejo pensionaaru (tie, kas jau sen). Bet tie cilveeki, kuriem no 1999. gada bija aktiivaa straadaashana un darba deveeji godiigi maksaaja nodokljus, nevis algas aploksnee, tiem tadag ir tieshaam labi ar esosho pensiju likumu. Es domaaju, ka shobriideejais pensiju likums ir labs dzinulis arii jaunajiem cilveekiem pateikt NEE aplkoshnju algaam, jo tas viss veelaak ietekmeesies uz vinju pashu pensiju. Taa, ka viss virzaas uz labo!
pasivīvās nebalsis - pret
p
Būtībā ir redzams uz šis zaļās svītras, balsošanas tabulas Dienas pirmajā lapā - vairākums ir par. Tas ir absurds, ka tie kas neaizgāja balsot, tādā veidā tika automātiski pieskaitīti pret balsīm un referendums ir izgāzts, jo redziet nav sasniegts idiotiskais balsotāju aktivitātes limits. Kāpēc neviens nerunā par šo greizo balsu limitu, tam nav jābūt vispār, ja jautājums jau ir nonācis līdz referendumam, tad jautājumu izlemj tie, kas to jautājumu vēlas lemt.
Liene
L
Es shoriit vispaar pirmoreiz sho raxtu izlasiiju, taa, ka nevajag mani te jaukt ar kaadu citu personu. Es no sirds priecaajos, jo mammas darba deveeji visi godiigi maksaaja par vinju nodokljus, un vinjai nebija aplikshnju algas. Taa, ka shis balsojums ir vinjai nodroshinaajis lielu pensiju, ko vinja arii ir godiigi nopelniijusi.
Losis
L
Vai vakar tu nebiji Džordžija?
Liene
L
Paldies Dievam, ka shaadi tie rezultaati, nu manai mammiitei bus godiigi nopelniitaa, lielaa pensija! Cheers!
Losis
L
Pareizi, bet kādam taču tas ir jādara. Abramovičiem un Abramsoniem tas nav izdevīgi. Tāpēc arī nekā naf. Latvieši savā starpā nesarunājas. Ja saņemas, tad izbrēc tikai savu pozīciju un apklust. Latviešu nācijas NAV.
balsošanas sistēma
b
Valdošajiem ir izdevīgi neieviest vienkāršotus, mūsdienīgus balsošanas veidus - elektronisko balsošanu, jo tad nevarētu slēpties aiz "ne vēlētājiem", kas nepiedalās vēlēšanās. Tiem pasīvajiem vēlētājiem, kam ir nevarēšana, vai slinkums aiziet līdz balsošanas iecirknim automātiski ir balsojuši PRET. Kāpēc piemēram nevar ieviest telefon balsojumu? Tā, kā tas ir ja zvana uz banku - nosauc savu ID un kartes koda ciparus, kurus var atrast uz izsniegtās bankas (vēlētāja) kartes. Tieši tāds pats proces, kā lietojot internet bankas autorizāciju.
Losis
L
Latvija bija sacerējusies uz prušu soļa disciplīnu forever, kad taisīja nolikumu par referendumiem. Bet praksēm cilvēki tikai esam. Jā pareizi. Pirmais ir jāsarunā spēles noteikumi pirms ķeras pie spēlēšanas. Citādi iznāk, kā ar futbōlu un F1. Spēlē, bet kāpēc, paskaidrot nevar.
Losis
L
Nu ja. Buržuji un budži jau nāvīgie strādātāji. Rakstīt neiemācīsies, bet ietirgos 10 kapeikas par 1/10 tāfelītes košlenes. Un pēcāk; A vot mēs esam strādājuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

Provizoriskie referenduma rezultāti

Vēlētāju aktivitāte referenduma dienā

dfdf

Grozījumu iniciatori zemo aktivitāti saista ar "iebiedēšanas kampaņu"

Aigars Štokenbergs:

"Viņi [koalīcija] turpina rīdīt pensionārus pret skolotājiem, invalīdus pret policistiem."

Kārlis Leiškalns:

"Cilvēki saprot, ka neviens nav tik ļauns, lai slēptu cilvēkiem piekrītošo naudu, pat ne koalīcija."


sdsd

Sociologi: Vīlušies pēc pirmā, daudzi neaizgāja uz otro referendumu

Aivita Putniņa:

"Tas bija otrais referendums un daudzi bija noguruši un vīlušies pēc pirmā referenduma."

Aigars Freimanis:

"Es domāju, ka tas nosacīti vidējais pensionārs, kuram ļoti, ļoti rūp stabilitāte, viņš noteikti nebija pārliecināts ne no vienas, ne no otras puses un līdz ar to izvēlējās vienkāršāko risinājumu – neiet."


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas