Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta 11:10 - KNAB aizturējis bijušo Rīgas un Jūrmalas mēru Inkuli

Bijušo Rīgas un Jūrmalas pilsētas galvu, tagadējo a/s Eldikrija padomes priekšsēdētāju Andreju Inkuli ceturtdien aizturējuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki. Tam apstiprinājumu Diena guva uzņēmumā, kurā vakar KNAB darbinieki veikuši arī kratīšanu. Laikraksts _Čas _norāda, ka A. Inkulis, iespējams, saistīts ar uzņēmumu _NCC Spilve _Development, kas figurē t.s. RD kukuļošanas lietā.

E.Inkulis šobrīd ieņem padomes priekšsēdētāja amatu a/s Eldikrija, kas nodarbojas ar biroju un dzīvojamo māju kompleksu attīstīšanu. Viens no firmas attīstītajiem objektiem ir dzīvojamā māja “Centra nams” Vecrīgā pie Zemkopības ministrijas ēkas. Visu “Eldikrija” akciju īpašnieks ir Igaunijā reģistrēta a/s “Fenniger”.

KNAB A.Inkuļa aizturēšanu Dienai pagaidām neapstiprina. “Mūsu izmeklētāji pagaidām neapstiprina, ka bez vakardienas amatpersonas aizturēšanas būtu aizturēts vēl kāds,» saka KNAB pārstāve Diāna Kurpniece.

Kā noskaidroja Diena, "Eldikrija" ir saistīta ar strīdīgo būvniecības ieceri Pārdaugavas zaļajā teritorijā starp Kuldīgas, Gregora un Elvīras ielām, kuru pērn decembrī domes deputāti tomēr atbalstīja. Šo projektu attīsta SIA Kvarta, bet 62,5% akciju tajā pieder Eldikrija.

Pirmo reizi balsojot par šo SIA Kvarta būvniecības ieceri Kuldīgas ielā 45b (piecus līdz deviņus stāvus augstu un astoņus stāvus augstu ēku ar 150 dzīvokļiem) vasarā, domnieki to noraidīja, 24 deputātiem balsojot par, 22 pret un diviem atturoties. Taču, tā kā balsis sadalījās vienādi, pēc projekta attīstītāju iebildumiem vajadzēja lemt atkārtoti. Balsošanā decembra vidū būvniecība negaidīti tika atbalstīta. Vairāki deputāti toreiz sacīja, ka vienkārši kļūdījušies, jo pārpratuši jautājuma formulējumu. Vides komitejas vadītājs Dainis Īvāns (LSDSP) pat dažas dienas pēc tam savā komitejā virzīja jautājumu par lēmuma atcelšanu, taču iespējamo zaudējumu dēļ, kas domei būtu jāatmaksā SIA “Kvarta” par jau labvēlīga lēmuma anulēšanu, jautājums līdz domes sēdei nenonāca.

SIA "Kvarta" reģistrēta 2004.gada oktobrī, tās pamatkapitāls ir 3200 lati, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ar 20% daļu ir Igaunijas kompānijai "Glaric" pilnībā piederošā kompānija SIA "Realty Plus", Igaunijas kompānija "Hansamanager" ar 17,5% un Igaunijas uzņēmumam "Fenniger" piederošā nekustamo īpašumu kompānija.



Kā iepriekš rakstīja Diena, neoficiāli kukuļošanas gadījumu RD saista tieši ar uzņēmuma NCC Spilve Development vēlmi būvēties Spilvas pļavās. Šo versiju pastiprināja firmas vadītāja igauņa Prīta Tominga atkāpšanās no amata uzreiz pēc skandāla, kā arī pagājušajā nedēļā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atklātais, ka lietā ir vēl viens aizdomās turamais - kāds Igaunijas pilsonis.

Jau ziņots, ka februāra vidū aizdomās par kukuļņemšanu saistībā ar kādas būvniecības ieceres atbalstīšanu KNAB apcietināja bijušo attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un bijušo departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu, kuram nu ir piemērots ar apcietinājumu nesaistīts drošības līdzeklis. Vakar KNAB aizturēja departamenta vadītāju Pēteri Stranci, kuram šodien tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas