Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta 12.30 - Cilinski virzīs ekonomikas ministra amatam, likvidēs Broka posteni

Otrdien, tiekoties premjeram Aigaram Kalvītim (TP) un TB/LNNK, panākta vienošanās par par Eināra Cilinska virzīšanu apstiprināšanai ekonomikas ministra amatā, ziņo LETA. Vienlaikus nolemts arī likvidēt īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās posteni, kuru ieņem "tēvzemietis" Normunds Broks.

A.Kalvīša piedāvātas izmaiņas valdības sastāvā bijušas pēkšņas, un iepriekš par tām nav bijis informācijas. Premjers žurnālistiem sacījis, ka viņš šobrīd kā ekonomikas ministra pienākuma izpildītājs un premjers nevarot vienlaicīgi savienot abus amatus. "Es izvērtēju savas iespējas un politisko situāciju un nonācu pie secinājuma, ka virzīšu ekonomikas ministru," sacījis A.Kalvītis.

TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats atzinis, ka A.Kalvīša piedāvātās pēkšņās izmaiņas varētu būt saistītas ar premjera vēlmi neradīt plaisu starp koalīcijas partijām, kāda varētu rasties, ja tiktu pārskatīti arī citu partiju ministru amati, kā arī premjera vēlme panākt, lai pirms budžeta pieņemšanas ministrs būtu amatā.

TB/LNNK vēl sola vērtēt premjera nodomu likvidēt īpašu uzdevumu ministra amatu. "Mēs nevaram tam ne piekrist, ne nepiekrist, jo premjers ir tā persona, kura atlaiž ministrus, un mēs par to vēl padomāsim, taču, manuprāt, šobrīd valdības reorganizācijas plāni ir atlikti," sacījis M.Grīnblats.

E.Cilinskis žurnālistiem atzina, ka viņam neesot bijis zināms, ka amatā viņš tiks virzīts tik strauji un ka balsojums Saeimā varētu būt jau šonedēļ.

"Man bija zināma premjera attieksme," sacīja E.Cilinskis un norādīja, ka līdzšinējie premjera pārmetumi viņam neesot jāuztver personīgi, bet gan bijuši ar mērķi paildzināt laiku, lai pieņemtu lēmumu par kompleksām izmaiņām valdībā.

Tikmēr īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK) paudis pārsteigumu par viņa posteņa likvidēšanu uzsverot, ka iepriekš par to nav ticis brīdināts. Politika ir kompromisu māksla un jābūt gatavam uz dažādiem pavērsieniem, tomēr šāds lēmums viņam bijis pārsteigums, jo ziņu par šādu vienošanos viņš saņēmis gandrīz vienlaicīgi ar aģentūras LETA zvanu.

Pirms valdības sēdes premjers presei paskaidrojis, ka lēmums par īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās amata likvidēšanu pieņemts taupības politikas kontekstā. Pagaidām gan viņš nav komentējis, vai likvidēs arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu. Tā kā sagatavošanas darbi nākamā perioda struktūrfondu apguvei ir gandrīz pabeigti, turpmākos procesus varēs uzraudzīt arī finanšu ministrs, norādījis valdības vadītājs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas