Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta 13.50 - Kalvītis atkāpies no amata, Zatlers rīt sāks sarunas ar trim kandidātiem

Ministru pezidents Aigars Kalvītis (TP) informējis prezidentu par atkāpšanos no valdības vadītāja amata, ziņo Ināra Egle no Rīgas pils. Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru A.Kalvītis žurnālistiem pastāstīja, ka viņa valdība ir atkāpusies. No amata aizgājušais premjers pateicās savas valdības ministriem un sabiedrībai, tajā skaitā arī tiem, kas viņu neatbalstīja, jo visiem jau nevarot būt mīļš. Galvenais, lai lietas iet uz priekšu, presei sacīja A.Kalvītis. Trīs gadi ir nozīmīgs laiks, atzina pēc neatkarības atjaunošanas amatā ilgāk sabijušais valdības vadītājs.

A.Kalvītis informēja, ka iesniedzis demisijas rakstu prezidentam un Saeimas priekšsēdētājam. Līdz jaunas valdības apstiprināšanai darbu turpinās līdzšinējā.

Savukārt prezidents V.Zatlers pēc tikšanās sacīja, ka jau rīt sāks sarunas ar trim publiski minētajiem premjera amata kandidātiem - Valdi Dombrovski (JL), Ivaru Godmani (LPP/LC) un TP pārstāvi, ko šovakar izvēlēsies valde. Prezidents neatbildēja uz žurnālistu jautājumu, vai kādam no trim minētajiem ir kādas priekšrocības. Priekšlaicīgi esot arī izteikt minējumus, vai prezidentam būs jārunā vēl ar kādu ceturto kandidātu. V.Zatlers uzskata, ka valdība būtu jāveido pieciem labējiem spēkiem, kuriem jājūt atbildība par veicamajiem uzdevumiem. Premjera kandidātiem prezidents sarunās vaicās, cik kompetentu Ministru kabineta sastāvu viņi var piedāvāt un vai var nodrošināt parlamenta vairākuma atbalstu valdībai.

Novērtējot A.Kalvīša valdības darbu, valsts galva kā labos darbus minēja budžeta ar pārpalikumu pieņemšanu, robežlīguma ar Krieviju jautājuma atrisināšanu, kā arī uzsākta administratīvi teritoriālā reforma. Par kļūdām prezidents uzskata drošības likumu grozījumu virzīšanu, KNAB priekšnieka atstādināšanu, kā arī lielās inflācijas pieļaušanu. V.Zatlers atgādināja, ka A.Kalvīša valdība ir unikālā situācijā Latvijā, jo, baudot Saeimas vairākuma atbalstu, tā no amata atkāpusies sabiedrības uzticības zaudēšanas dēļ.

Kā jau agrāk vēstīts A.Kalvītis pēc aiziešanas no amata atgriezīsies Saeimā kā deputāts. Par to, ka viņa vadītā valdība atkāpsies no amata A.Kalvītis paziņoja jau 7.novembrī ar piebildi, ka valdība līdz tam pabeigs iesāktos svarīgākos darbus. A.Kalvīša valdības demisija kļuva neizbēgama pēc tam, kad valdībai neveiksmīgi mēģinot atbrīvoties no KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova, protestējot pret tās rīcību, tauta pulcējās pie Saeimas un Doma laukumā.


Vērtējumu par A.Kalvīša valdības darbu lasiet šeit.
Lasiet vēl: Kā Tautas partija zaudēja spēju ieklausīties sabiedrībā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas