Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta (16:00) - Saskaņas centrs aicina Dzintaru atvainoties par izteikumiem sakarā ar 9.maiju

Saeimas deputāte Irina Cvetkova Saskaņas centra frakcijas vārdā ir vērsusies ar vēstuli pie Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētaja, Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL!-TB/LNNK) deputāta Ilmāra Latkovska ar prasību sasaukt komisijas ārkārtas sēdi un uzaicināt uz to VL!-TB/LNNK frakcijas deputātu Raivi Dzintaru.

Deputāte Cvetkova uzskata, ka komisijai ir obligāti jāpievērš uzmanība Dzintara izteikumiem 27. februāra laikrakstā Neatkarīgā Rīta Avīze, kur viņš intervijā izteicies: "9. maijs ik gadus mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē rusifikācijas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti."

Cvetkova vēstulē atgādina, ka tieši Sabiedrības saliedētības komisija 2013. gada 6. martā nāca klajā ar speciālu aicinājumu politiķiem un visai sabiedrībai, kur bija teikts: "Aicinām  ikvienu politiķi neizmantot piemiņas dienas un piemiņas brīžus savtīgiem, naidu kurinošiem, sabiedrību šķeļošiem un neiecietīgiem uzsaukumiem un rīcībām."

Pēc deputātes pārliecības, Sabiedrības saliedētības komisijai ir jādod novērtējums deputāta Dzintara izteikumiem un jāaicina viņš atvainoties savā un Nacionālās apvienības vārdā, tādējādi parādot, ka komisijas aicinājums politiķiem būt tolerantiem nav vienkārši tukši vārdi.

SC arī informē, ka pēc Agešina vēršanās pie ģenerālprokurora, interneta vietnē www.tautastribunals.eu "publicēti rusofobiski aicinājumi, kā arī draudi Agešinam", saistībā ar ko viņš šodien vēlreiz vērsies pie Kalnmeiera, kā arī pie Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika.

(ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas