Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

papildināta (16:11) - Valsts prezidents: Pašreizējā kārtība valstī nodrošina līdzsvaru, bet ne attīstību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
monitors
m
Tas, ko tagad Bērziņš saka? nav nekas jauns. To jau ierosināja tad, kad 1995.gadā veseli trīs premjeru kandidāti pēc kartas taisīja kabinetus, no kuriem divi pirmie netika apstiprināti. Tad visus tos Vācijas konstitucionālā regulējuma piemērus minēja, ka Saeimai jāapstiprina tikai minprezi, bet ministrus viņš izraugās pats, ja kāds neder, parlaments var ierosināt par viņu konstruktīvo neuzticības votumu. Pagājuši 18 gadi un atkal atceramies jau labi aizmirsto. Nu labi, ka tā.
Jānis
J
Mūsu prezidents ir normāls. Kritizētājiem vispirms vajag novērtēt sevi, cik kurš ir vērts!
aņumērija
a
Visu uzreiz nekad nevar gribēt.Gudrs priecājas kaut vai par to,ka nav ieslēgta atpakaļgaita.
ivars graudums
i
Pashreizeejaas Satversmes ietvaros demokraatija Vaacijaa darbojaas labi. Taa Latvijai vareetu buut labs piemeers.
cony
c
Vācijas darbs,metodika,tehnologijas pilnīgi atbilst arī mūsu Latvijas tautas interesēm un varēšanai,tikai nedaudz ir jāpadomā un jāpiestrādā visas lietas rūpīgāk.
  • 0
  • 0
Variantu ir daudz
V
Latvijas Lats ir viens
Lūk,krievu rublis arī viens bija,
L
un tāpat visi pēc tā dzinās mēles izkāruši,bet nu grib no lata pieminekli taisīt.
  • 0
  • 0
jcx
j
Tiešām tik sarežģīts teikums no mūsu prezidenta? Nav pierediģēts? :-)
esija
e
Runa pratigi,man sak patikt musu prezidents..a ko vins var darit..ko var darit prezidens
Trollslayer
T
Vertikaale, kur no zemaakajiem tikai prasa, bet augsa ir paari likumam, ir totalitaars reziims.
  • 0
  • 0
Trollslayer
T
Aha. ASV prezidentu kontrolee gan kongress, gan augstaakaa tiesa un opoziicijai arii viens jautaajums darba kaartiibaa - kaa prezidentu pirms terminja no kreesla izeest. juusu mineetaa varas vertikaale eksistee Krievijaa un Baltkrievijaa, uz taam arii atsaucieties.
  • 0
  • 0
Troll
T
Labāk viena stingra prezidenta roka - pienākums, tiesības un atbildība. Varas vertikāle, kas prasa atbildību no ikviena zemākā. Nekā vispārēja bezatbildība, politisks tirgus par amatiem, nedaudzo partiju bosu un viņu sponsoru faktiskā vara un bezdarbība. Tā ir demokrātija vai demokrātijas imitācija. Arī prezidntālas valstis ir demokrātiskas. Kaut vai USA, Francija.
  • 0
  • 0
Trollslayer
T
jautaajiens - kaadaa veidaa tie pashi veeleetaaji, kas nekaadi nevar ieveeleet labu parlamentu, ieveelee labu prezidentu? vienkaarsi naivums vai vaaji maskeets diktatuuras lobijs?
  • 0
  • 0
Troll
T
Jāmaina Satversme. Latvija - demokrātiska, prezidentāla republika. Tautas vēlēts prezients. Šī norma 1922. gadā neizgāja cauri - pietrūka tikai nedaudzas balsis, - pie tam dažu Satversmes sapulces deputātu personīga kašķa dēļ. Šo sesku vārdus neviens sen vairs neatceras, bet tautai joprojām jācieš partokrātijas vara.
  • 0
  • 1
Tieši tā
T
Attīstību nevar nodrošināt ne patreizējā nodokļu sistēma,ne pārmērīgi lielais ministriju skaits.
Troll
T
Pabalsti ir pabiras, ko varenie visžēlīgi atvēl no saviem dzīru galdiem. Normāli cilvēkam jāsaņem cilvēka cienīga alga un cilvēka cienīga pensija. Pabalsti - tikai ārkārtas gadījumos, kara apstākļos, nelaimēs un dabas katastrofās. Pat komunistu vara laikā valsts ar pabalstiem nedižojās. Veikali bija pustukši, bet arī pa miskastēm neviens nerakņājās, meklējot pārtiku. Vairāk nekā 20 gadus mums ir sava valsts, mierīga dzīve, it kā pašu valdība un... pabalsti!? Tā ir kauna lieta.
  • 0
  • 0
nu kaa tad
n
mazaak nodoklju, vairaak pabalstu. bet no kurienes njemt naudu siem pabalstiem?
  • 0
  • 0
visa Latvija
v
Izstaasti Turiibai un mums visiem kaa tur iisti iet Turkmensintaanaa .. vai tas bij Uzbekistaana? Jau aizmirsu.
rulevoice.webs.com
r
No katra, kurš piedalās pa 5 Lati (sudraba) uz galda un tad konkurss, kurs paņem banku ar labāko ideju par valsts modeli. Visādi citādi diskutēt = kārtību nemainīt.
emils
e
VISAS GAISMAS MACIBAS IR NOVELETS LIELAIS LIDZSVARS. JA JUS JUTAT SEVI SO SPEKU , TAD LAI TAS PALIDZ IEDVEST NEATLAIDIBU JUSU CENTIENIEM SASNIEGT IZVIRZITO CILDENO MERKI. VISS, KO JUS RAKSTAT , IR NEMTS VERA , UN MANS PADOMS TAGAD IR SADS - IEPAZISTIETIES AR '' DZIVAS ETIKAS'' GRAMATAM , KAUT VAI AR '' M. DARZU LAPU '' DIVAM DALAM UN '' AGNI JOGU''. JA TAS LIKS SKANET JUSU GARAM , TAD PEC IZLASISANAS ATRAKSTIET MAN , IZSAKIET SAVUS APSVERUMUS UN VISAS SAUBAS , UN ES ATBILDESU. NEATSAKIETIES ARI DARIT ZINAMU , TIESI KURI IZTEIKUMI JUMS SKIET NESAPROTAMI . AUSTRUMU VALODAS IR TADI TEICIENI , KURUS GRUTI PARTULKOT MUSU RUPJAJAS EIROPAS VALODAS. NOBEIGUMA GRIBU TEIKT - '' VISS IR ATVERTS , VISS IR PIEEJAMS,'' BET IEIET UN PANEMT VARAM TIKAI MES PASI. LAI GUTU PANAKUMUS , PIRMAIS PRIEKSNOSACIJUMS IR GODIGUMS , DROSME , BEZBAILIBA , NESALAUZAMA TIEKSANAS , LIELA PACIETIBA UN PATEICIBA PAR KATRU KRIPATU. PROTAMS, NODEVIBA PAT DOMAS NAV PIELAUJAMA. JA CENTIENI IR PATIESI , JA SIRDS KVELO , VISS KLUST VIEGLS UN PRIEKPILNS. TAPEC AR VISU SIRDI , AR VISU SAVU BUTIBU IEMILIET IZRAUDZITO SKOLOTAJU , UN PANAKUMI NELIKS SEVI GAIDIT. 11. 1. 36. * HELENAS RERIHAS VESTULES II *
fakts
f
reerihieshi - karteejie sevis noliedzeeji, kas raapo uz celjiem neeksisteejosa austrumu maaciibu paaraakuma prieksaa?
  • 1
  • 0
Arturs M.
A
Es arī vēlētos labāku,gudrāku,profesionālāku,komunikējošu Latvijas prezidentu,bet par to Bērziņa kungs gan nerunā .Lai kaut ko mainītu un piedāvātu kaut kas tomēr ir jāiemācās arī pašam.Vismaz noformulēt savas domas un saprotami tās izteikt,nevis purpināt un pārteikties katrā trešajā vārdā un zem deguna atstājot teikumu gaisā...
cony
c
Man patīk mūsu valdības vadītāja,Saeimas priekšsēdētājas un arī Prezidenta darbs,jo jūtu,ka viņi savus pienākumus izpilda ļoti labi un jūtu,ka neviens no valdības nesēd,bet vienmēr atrod vietas kur pielikt savas rokas un aso prātu.Nav jau īslaicīgi jāgāz lieli vezumi,bet soli pa solim virzīties pareizos attīstības virzienos visiem,kas iesaistīti VALSTS CELSMES KOPDARBĀ>
  • 0
  • 0
eksperts
e
Ne jau Valsts pārvalde vai vietvaras izsaka attiecīgās teritorijas attīstības un labklājības līmeni.Visu nosaka darba devēji,darba nēmēji un to kvalitāte,konkurētspēja.Arī sabiedrībā pašā gan rodas gan zūd efektīva darba motivācijas spēki,ietekmē arī globālie procesi,kāds tur noskaņojums un cik motivēti 'strādā.
  • 0
  • 0
Trollslayer
T
Satversme, kaa jebkura konstituucija, ir tikai dokuments. Slinkajai un trulajai sabiedriibas daljai jebkura konstituucija buus slikta, jo pieradushi visu no citiem gaidiit, nevis pashi dariit.
  • 3
  • 0
Troll
T
Šis ir pirmais postsovjetu prezidents, kas "caur puķēm" pasaka un ko tauta Latvijā zināja jau pirms kara, ka šī Satversme nestrādā. Ir jāmaina valsts pārvaldes sistēma, vēlēšanu likums. Taču Saeima tam izmisīgi pretosies - partijām tas nav izdevīgi, jo tiek ierobežots partiju tirgus.
  • 0
  • 3
labveelis
l
Liidz juusu pasha viszinoshaakaa komentaaru gudriisha liimenim prezidents tiesaam nav ticis un drosi vien netiks, bet varbuut tomeer esiet drusku iecietiigaaks?
  • 1
  • 3

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas