Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta 16:53 - Aptur "Stella Pub" darbību Šķūņu ielā

Pārtikas un veterinārais dienests apturējis Stella Pub (Rīgā, Šķūņu ielā 19) darbību, jo uzņēmumā konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi, kā dēļ vairāki šīs iestādes apmeklētāji ir saslimuši ar vīrushepatītu jeb dzelteno kaiti.

PVD rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no saslimušajiem ir Stella Pub pavārs, kurš restorānā, pašam to nezinot, strādājis, jau esot slims. Viņš, iespējams, ar šo slimību inficējis arī Stella Pub apmeklētājus.

Pēc Sabiedrības veselības aģentūras iepriekš sniegtās informācijas, slimnīcā nonākuši septiņi cilvēki, kuri strādājuši vai ēduši Stella Pub. Saslimušie norāda, ka slimības pazīmes parādījās laika periodā no 22.marta līdz 18.aprīlim. Visi saslimušie ievietoti slimnīcā.

SVA aicina visus iedzīvotājus, kas pēdējā mēneša laikā apmeklēja restorānu un kuriem parādījušās akūta hepatīta pazīmes - nogurums, apetītes zudums, slikta dūša, ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, sāpes labajā paribē, tumšs urīns, acu baltumu un ādas dzelte - vērsties pie sava ģimenes ārsta un sazināties ar SVA Rīgas filiāles epidemiologu.

Stella Pub norāda, ka pārējie uzņēmuma krogi strādā, slēgts vienīgi Šķūņu ielā esošais. "Reaģējot uz uzņēmuma darbinieka saslimšanas gadījumu, pirmdien pēcpusdienā mēs pieņēmām lēmumu ēdināšanas iestādi Šķūņu ielā 19 aizvērt papildu dezinfekcijas pasākumu veikšanai," stāsta Stella Pub direktors Nauris Grāveris. Viņš norādīja, ka šādu lēmumu uzņēmums pieņēma tiklīdz uzzināja par pirmo saslimšanas gadījumu, un tas notika vēl pirms Pārtikas un veterinārā dienesta ieteikuma iestādi aizvērt. "Uzzinot par saslimšanas gadījumu, mēs paši pieņēmām lēmumu nevis mēģināt notikušo noklusēt, bet iestādi uz laiku aizvērt, veikt izmeklēšanu un papildu dezinfekcijas pasākumus, lai neriskētu ar mūsu klientu veselību," stāsta Grāveris.

Pašreiz Pārtikas un veterinārais dienests un Sabiedrības veselības aģentūra ir paņēmuši analīzes Stella Pub sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, bet informāciju, ka būtu atklāti kādi pārkāpumi , uzņēmums nav saņēmis. Lai izslēgtu saslimšanas izplatīšanos, visi uzņēmuma darbinieki ir veikuši ārkārtas veselības pārbaudes, kā arī nosūtīts aicinājumu visiem pārtikas piegādātājiem veikt papildu pārbaudes savos uzņēmumos, lai neradītu riskus Stella Pub apmeklētāju veselībai.

"Mūsu uzņēmuma darbinieki strādā atbilstoši darba drošības un higiēnas instrukcijām. Visi lietotie dezinfekcijas līdzekļi ir sertificēti, atbilstoši Latvijas likumdošanas prasībām. Tos, veicot iepriekšējās pārbaudes, par atbilstošiem sabiedriskās ēdināšanas drošības prasībām atzina arī Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki. Visi mūsu darbinieki lieto pārtikas drošības prasībām atbilstošu darba apģērbu. Tomēr, neraugoties uz to, uzņēmums ir veicis ārkārtas papildu dezinfekcijas pasākumus visos Stella Pub" ēdināšanas uzņēmumos. Tāpēc mēs nevaram piekrist publiski izskanējušajai informācijai par to, ka saslimšanas gadījumos būtu vainojami higiēnas prasību pārkāpumi," saka Nauris Grāveris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas