Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - 19 vārdu īpašnieki tikuši pie oficiālas vārdadienas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Fifa
F
Kas jādara lai pieteiktu vārdu kalendāram?
Airisa
A
Airisām vēl 80.to gadu sākumā bija vārdadiena 22. maijā, tad nez kāpēc izņēma no kalendāra. nu prieks, ka vismaz oktobrī atkal varēsim oficiāli svinēt sava vārdiņa svētkus... un vārds nemaz nav tik briemīgi rets :)
MM
M
Šausminos par līdzpilsoņu nemitīgo bijāšanu šo bezjēdzīgo birokrātiju priekšā. Valstij tikai ērtāk, ja bērni tiek kodificēti pēc iepriekš apstiprinātiem noteikumiem, bet pilsonim, izrādās, jāizdabā. Un visi tam piekrīt... Vislabākais veids budžeta naudas taupīšanai -- aizsist tādus utu kantorus ciet un saukt gan sevi, gan bērnus pēc brīvas izvēles. Jāpierod pie tā, ka valoda beigās tāpat organiski attīstīsies uz priekšu, un šitādi [sic!] papīra stumdītāji neko vairāk par spļāvienu jūrā nepanāks.
INFO
I
Lai ievietotu vārdu kalendārā jāraksta iesniegums valsts valodu centram tur tad arī visu izlemj.Citādi kasgan var zināt ko tauta grib.
PILNAI LAIMEI
P
tu glupa, īstais vārds tev bembijbārda, bet šodien netikt vēl pie vārda.
www2
w
Sv .Antonija dienu svin 13 jūnijā
www
w
Bet vai Sv.Antonija diena nav kaut kad vasarā? Vai nevajadzēja to saistīt ar tiem svētkiem ko svin visā pasaulē?
Bembijbārbija
B
Es arī gribu vārdadienu.
zvirbulēns
z
Arī tā var nīdēt Latviju, latviešus :((( P.S. Vispār drūmi.
minka
m
Ļoti gribētos redzēt vārda dienu Ketlīnām, 1974.gada kalendāros bija 12.februārī, bet pēc tam pazuda, nebija arī iepriekšējos gados. vismaz dadža kalendārā bija.
Dace
D
18.gs vārdi Dace un Ilze arī bija pilnīgs jaunievedums. Un tad vēl bija tā mode taisīt pa vāciskam. Kāda kultūra katram nu tuvāka - mūsdienās viss pieejams. Bet man ir stulba sajūta (jo esmu vecmodīga) kad kādā starptautiskā pasākumā ir viens Bendžamins no Ķīnas, viens no Vācijas un viens no Polijas - globalizācija un viss kļūst kā MacDonalds vienāds. Ķīnieši sev izvēlas arī pa rietumnieku vārdam, jo rietumnieki viņu vārdus nevar saprātīgi izrunāt. Bet es savam bērnam izvēlētos kaut ko reģionam specifisku. Bet katrs dar pa savai vīzei!
ni ni
n
ui, paldies, esmu paspējis apgūt arī viduskolu un vēl pāris augstākās - pie vainas neliels atmiņas zudums, sakarā ar pirmdienas stresaino darba dienu.. :D
:))
:
A mož nevajag likt bērniem visādus sviestainus ārzemnieku vārdus? tad nebūs problēmu ar vārda dienām :) ---------- Ko tad likt? Miervaldis, Gunvaldis, Saulcerīte, Irbe, Jautrīte, Kautrīte.... Bērnu žēl nebūtu?
Karīna
K
Kirila un Kāviņutursauc izveidoto kirilicu... ---------------------------- Kirils un Mefodijs - to nu vajadzētu zināt katram, kam ir vismaz pamatskolas izglītība.
Žuks
Ž
Interesanti kurš, jo §recīzāk būtu teikt, ka dažus pāslaik nelieto, bet to, ka tikai vienu lieto - es apšaubu, jo pazīstu gan Censoni, gan Onufriju, bet Miermīli augsti vērtēju viņa humora izjūtas dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

JAUNĀS OFICIĀLĀS VĀRDADIENAS

Adriāna, Adrija – 22.februārī

Airisa – 22.oktobrī

Amēlija – 5.oktobrī

Antonijs – 18.janvārī

Arno – 7.jūnijā

Daniels – 30.decembrī

Dominiks – 4.februārī

Enija – 4.martā

Gabriela, Gabriels – 22.martā

Gaitis – 17.oktobrī

Juzefa – 19.martā

Katrīne – 25.novembrī

Letīcija – 30.maijā

Olivers – 10.jūlijā

Regnārs – 30.jūlijā

Sigvards – 25.janvārī

Vincents – 14.novembrī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas