Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Āboltiņa: mājokļa nodokļa likme nav taisnīga; mēģinās mainīt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gisborns
G
Ieteiktu iedziļināties vairāk jautājumā, nevis koncentrēties tikai uz šo vienu krīzi. Ieteiktu padomāt par to,ka šādi burbuļi plīst aptuveni reizi 5-8 gados un katra šāda burbuļa izraisītā krīze ir arvien smagāka. Ieteiktu padomāt nevis tikai šaurā Latvijas kontekstā, kur daudzas lietas mēs vienkārši nevarm atļauties nedarīt, piemēram - nevaram atļauties nesubsidēt lauksaimniecību,kaut arī lauksaimniecības subsīdijas ir viena no vis lielākajām un nejēdzīgākajām sociālajām programmām. Atvasinātie finansu instrumenti un finansu spekulācijas ir tikai tas piliens,kā dēļ pilnais spainis pārgāja pāri malām. Cita starpā - vismaz pēdējos divus burbuļus - gan dot Com burbuli, gan NĪ burbuli liel'mērā radīja sociālo un pensijas fondu līdzekļi.
Gisborns
G
Progresīvs nodoklis ir netaisnīgs, jo neviens, atkārtoju - neviens nevar būt priviliģētākā stāvoklī kā otrs - vēl jo vairāk tāds,'kas tā jau pārsvarā patērē sabiedrības radīto kopproduktu tai vietā, lai to pavairotu. Ir atsevišķi izņēmumi - veci cilvēki, invalīdi un bērni - bāreņi, par ko parūpēties ir katras sevi cienošas sabiedrības pienākums, bet noteikt kādam maksāt lielākus nodokļus tikai tādēļ vien,ka redz kāds sociālists ir izdomājis,ka redz viņš jau to var atļauties, ir augstākā mērā netaisnība. Tā ir lumpenu un sliņķu pieeja. Tas pilnīgi noteikti nav motivējoši.
students
s
Nu saprotiet, naudas lietas klust skaidras, ja naudu skaita. Jusu pienemums, ka valstij ir gruti ir tadel, ka dazi "veiksmigie" notrallinaja piki un nesamaksaja nodoklus. Mans arguments ir ka valstij ir gruti laiki, tadel ka mums ir zema uznemejdarbibas aktivitate, t.i. maz uznemeju, kuri rada vertibu. Bet ir daudz cilveku, kuri sez uz dazu uznemenju nodokliem - kadi 220 tkst, ir publ. sektoraa (t.sk. publ. sekt. uznemumos) no apt 900. tkst darbaspejigo. Tas ir katrs ceturtais. Vai nav par traku? Savukart progresiva NI nodoklu sistema nav fiskali efektiva, jo pat ja 1000 bagato/"veiksmigo" samaksaa 1000 Ls par lielo maju virs 100m2, sanak tikai 1 milj. latu. Tas ir kapeikas, piedodiet. Savukart, ja sie 1000 veiksmigie ari izdoma pieregistret savuis uznemumus (del parejo nenovidibas), kaut vai Igaunijaa, kur nav progr. nod., Latvija ielido nodoklos uz vismaz 10 Mio. Tadel vajag skaitiit. Ipasi tiem, kuri sez valsts maizee. Nodolku sistemu ir jabalsta nevis uz nodoklu bazi (pamatkategoriju - vidusslani, sauciet ka gribat), nevis marginalu grupu - sauciet bagatie vai veiksmigie - ka gribat. Naudu rada uznemeji, bet publiskais sektors to teree. Un labakaja gadijuma dod pakapojumu, sliktakajaa, vienkarsi nodarbojas ar muzigu taisniguma meklesanu. Vai ta nav? Patiesiba krizes situiacija tiesi uznemejiem ir jadod teiksana, ne jau darba nemejs ar arodbiedribu izglabas valsti. Vai ta nav?
Zane Grīnberga
Z
Skatos bildē un secinu, ka labi maksāti nodokļi, jo gleznas pie sienām, ozola galdi pie kuriem strādāt, viss ļoti kārtīgi....vai tad nepietiek slaukt cilvēkus...?
Zane Grīnberga
Z
Šāds nodoklis ir pilnīgi nelikumīgs, ja es pērku savu vienīgo dzīvokli, kapēc man jāmaksā par to vēl nodoklis...Es jau maksāju par to nopērkot....kapēc man visu mūžu vēl nodoklis jāmaksā...Kaut kā nesaprotu šo jautājumu... Varbūt jāmaksā tiem, kuriem ir divi vai trīs dzīvoķļi īpašumā...Tas būtu prātīgāk....
:)))))))))))
:
neviens neatbalsta, bet VISI NOBALSOJUŠI - īsti latviski valstiski piegājieni !
karpa
k
manuprāt, ienākuma nodoklim tieši vajadzētu būt regresīvam. Ja tu saņem lielāku algu, tavs nomaksātais nodoklis jau tāpat naudas izteiksmē ir lielāks nekā pēc tās pašas likmes aprēķinātais no mazākas algas. Kurš gan būs ieinteresēts palielināt algas pie progresīvā nodokļa ieviešanas?
Lib
L
Progresīvais nodoklis ir taisnīgāks par plakano tāpēc, ka trūcīgākiem iedzīvotājiem pamatvajadzības sastāda daudz liekāku daļu no izdevumiem. Vienkāršiem vārdiem - ja tava alga ir EUR 500 katri nākamie EUR 100 tavu dzīves līmeni uzlabo proporcionāli daudz vairāk, nekā ja tava alga ir EUR 5000. Nerunāsim par bijušo Latvijas sistēmu, kur nodoklis ienākumiem no kapitāla ir neliels līdz neeksistējošs. Galvenā problēma ir tā, ka ar pašreizējo nodokļu sistēmu Latvijā drīz vispār nebūs kam dzīvot, visi nezin kāpēc balso ar kājām par valstīm ar "netaisnīgāku" pieeju nodokļu politikai.:)
krista
k
Kur tad bija Seiles kundze,kad ,,Parexu,,valdiba ar pateicibu paarnema,kur bija,kad pensionariem sAMAZINAJA PENSIJAS?????AK.....TAGAD SPIEDIENS tiek likts uz mazturigajiem balsotajiem,uz sociali neaizsargato iedzivotaju.....protams,kads mazaak izglitots cilveks notices sai tantinai,bet reali domajoss cilveks saprot so izsalkuso tautas kalpu un kalponu ,cininu par kresliem velesanas un sleptu, balsu gadasanu.Soreiz piekritu Tautas partijai,jo arii sajaa variantaa lielai dalai iedzivotaaju,bus grutibas ar saa nodokla nomaksu.Un nav jakudz tauta,par it kaa bagato cilveku lobesanu.Sodien arii bagatajiem viss ir apstajies,darbi neiet,taa kaa jebkura nodokla paaugstinajums,valstij labumu nenesis.Ar asaram slacita nauda,musu valsts politikiem laimi nenesis.Ja izglitoti cilveki saka un diendienaa atgadina,ka nodokli japazemina,lai cilveki butu pirktspejigi,tas valstij nesis vairaak ienaakumus,bet nee,vajag pa visu cenu novest valsti lidz bankrotam.
cits
c
jus esat 2, kas vienakrsi atgremo ekonomikas sarlatanu melus, nespejot saskatit kaut cik jedziags sakaribas. redz cik talu latvija un baltija ir tikusi ar savu ekostisko nodoklu sistemu - vislielaka krize , darba speak izbrauksana, zemais uznemumu skaits,aizkauta zinatne - viss tapec, ka bija izdevigak pardot dzibokli be nodokliem, un nopelnito iegruzt spidiga bleka bundza uz riteniem ... (naudu sanem ar "lielajiem" nodokliem aplikta Vacijas ekonomika... hahah :)
students
s
nu beidzot viens sakarigs cilveks
lauķis
l
paklau matrix,varbūt vari paskaidrot,kāpēc tik strauji un tik lielos apjomos palielinās Ķīnas ekonomika.Vai ne tāpēc,ka visa rietumeiropa un ASV bēg no milzīgo nodokļu nomaksas savās valstīs meklē valstis ,kur viss tas sanāk lētāk.No Latvijas investīcijas sāka laizties prom pēc pārlieku lielajiem algu paaugstinājumiem,nebija jēga.Aizgāja uz Baltkrieviju ,Vjetnamu.....Tā vienkārši ,voluntāri salikt matemātiski nodokļus nevar,Visam jābūt nopamatotam,Krauklim pilnīga taisnība.TP neiebilst pret NĪ N neiebilst vispār,bet pret nesagatavotu .Ar nākamā gada martu, aprīli ,to mierīgi varēs ieviest,ja ekonomikas ministrija nepaslinkos un rūpīgi sagatavos.Visās lietās vainot oranžos vai kādus tur kampējus ,ir vienkārši bērnišķīgi.
lauķis
l
tev matrix,laikam bijusi grūta bērnība !
KKK
K
Koalīcijas padomes sēdā
kapec krize
k
Krize celas no tadiem bankieriem piemeram, kaa Aizkraukles Fils. 25 gadi bet jau multimiljonars. Kaaa to var dabut gatavu? Tapec, ka sez pie naudas lades un tik nem sev! Tadas bankas driz vien noies par burbuli. Taa "bankieru" rijiba un alkatiba ir neizmerojama. Un tad nu valsts glab! Par ko, par to, ka pats visu laiku dzivoja particiba un nedomaja ar smadzenem?! Tapat ka K&K.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas