Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Āboltiņu ievēl par Saeimas priekšsēdētāja biedri

Parlaments par Saeimas priekšsēdētāja biedru prezidijā ievēlējis deputāti Solvitu Āboltiņu (JL). Aizklātajā balsojumā par S. Āboltiņu nobalsoja 65 deputāti, pret bija 11, neviens neatturējās.

Jau vēstīts, ka pirms tam sēdē tika iekļauts jautājums par Saeimas priekšsēdētāja biedres Karīnas Pētersones (LPP/LC) atsaukšanu no amata. Par atsaukšanu balsoja 52 deputāti, pret bija 15, bet četri deputāti atturējās. Pēc balsojuma darba kārtībā deputāti iekļāva jautājumu par JL priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ievēlēšanu prezidijā.

Atstājot amatu, K.Pētersone Saeimai pauda gandarījumu, ka, strādājot Prezidijā, ir izdevies Saeimu padarīt atklātāku sabiedrībai. „Mēs reizēm vairāmies no tieša, atklāta kontakta ar sabiedrību, vai arī darām to kā partiju pārstāvji, bet ne kā Saeima. Man ir liels gandarījums, ka šajos divarpus gados kopš mēs kopīgi esam strādājuši ir izdevies izveidot trīs lietas, kas ir padarījušas iespējamu kontaktu ar mūsu vēlētājiem ļoti tiešā veidā,” sacīja K.Pētersone. Viņa minēja, ka Saeimā izveidots Apmeklētāju un informācijas centrs, aktivizēts dialogs ar nevalstiskajām organizācijām, kā arī ir uzsākta ārvalstu stažieru programmas ieviešana Saeimā.

Patlaban Saeimas priekšsēdētājs ir Gundars Daudze (ZZS), priekšsēdētāja biedres - Vineta Muižniece (TP), Solvita Āboltiņa (JL), Saeimas sekretārs - Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un sekretāra biedrs - Andrejs Klementjevs (SC).

Saeimas Prezidijs sastāv no priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, sekretāra un viņa biedra. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimas Kancelejā un citās struktūrvienībās, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu. 

Jaunajam laikam, kam pēc Saeimas vēlēšanām bija 18 mandātu, bet tagad ir 14 deputātu, līdz šim nebija sava pārstāvja Saeimas prezidijā. S.Āboltiņa domā, ka tagad pārstāvniecība prezidijā ir būtiska, jo vadošajai valdības partijai ir jābūt informētai par norisēm Saeimā, tās darba kārtību un deputātu komandējumiem. Koalīcijas partneriem šonedēļ iesniegtajā Jaunā laika vēlmju sarakstā S.Āboltiņu ir ieteikts ievēlēt Saeimas prezidijā. Partija vēlas deleģēt savus pārstāvjus arī Saeimas Budžeta un finanšu komisijas, kā arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Āboltiņa varētu kandidēt uz Saeimas prezidiju, ne Rīgas domi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas