Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Advokāts Tihonovs atvainojas par saviem izteikumiem

Piektdien Latvijas zvērinātu advokātu kopsapulcē tika ierosināts izslēgt advokātu Viktoru Tihonovu no kolēģijas. Zālē izcēlās asas debates, bet, kad nonāca līdz balsošanai, kopsapulces vadītājs, Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) loceklis Aivars Niedre brīdināja, ka V.Tihonovs šādu rīcību var pārsūdzēt tiesā.

A.Niedre arī izteica bažas, vai debates par V.Tihonova izslēgšanu neievilksies, kādēļ advokāti pārsniegs laiku, līdz kuram izīrētas telpas Nacionālajā teātrī. A.Niedre pārtrauca debates un šo jautājumu atlika līdz vēlākam laikam.

Savu piesardzība par tiesvedību A.Niedre balstīja uz to, ka V.Tihonova lietā ir iestājies noilgums. A.Niedre arī aicināja V.Tihonovu atvainoties advokātiem par saviem neētiskajiem izteikumiem. To V.Tihonovs arī darīja, no tribīnes paužot nožēlu. “Mācību esmu guvis lielu,” teica V.Tihonovs.

Savukārt advokāte no Liepājas Ināra Freidenfelde no tribīnes pauda uzskatu, ka šī atvainošanās ir ņirgāšanās par advokātu kopsapulci. Tieši I.Freidenfelde rosināja izvērtēt V.Tihonova rīcību un lemt par viņa izslēgšanu.

Advokāts Lauris Liepa norādīja, ka A.Niedres minētais - noilgums - neiztur kritiku, jo advokātu kopsapulcei ir tiesības balsot par ikvienu izteikto advokātu ierosinājumu.

Pēc pārtraukuma kopsapulces vadītājs A.Niedre atgriezās pie V.Tihonova jautājuma, taču zālē vairs nebija kvoruma. I.Freidenfelde Dienai norādīja, ka šī bija tikai un vienīgi A.Niedres vaina, kā dēļ jautājumu atlika. Savukārt A.Niedre uzsvēra, ka viņam “bija patiešām bail, ka Tihonovs šo lēmumu varētu pārsūdzēt”.

Kā jau ziņots iepriekš, pret V.Tihonovu 2006.gadā ZAP ierosināja disciplinārlietu par varbūtēju Ētikas kodeksa prasību pārkāpšanu, kas paredz advokātam atturēties no rīcības, kas var mest ēnu uz advokāta profesiju. Par disciplinārlietas ierosināšanu ZAP lēma pēc tam, kad Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" publiskoja sarunas starp lielāko Latvijas privāto zemes īpašnieku Gati Saknīti un viņa advokātu V.Tihonovu, kurās vairākkārt minēta nepieciešamība dot kukuļus tiesnešiem un tiesībsargiem, lai G.Saknītis sekmīgi spētu aizstāvēt savas intereses, cīnoties par zaudētu īpašumu atgūšanu. G.Saknīša sarunas partneris vairākkārt izmantoja necenzētus izteikumus. ZAP šā gada sākumā, izanalizējot tās rīcībā esošos materiālus un uzklausot V.Tihonova viedokli, secināja, ka nav pamata viņu izslēgt no advokātu kolēģijas.

Jautājums par V.Tihonovu šajā piektdienā tā arī netika līdz galam izlemts. Bija divi priekšlikumi – skatīt šo jautājumu ārkārtas sēdē vai nodot to izskatīšanai ZAP, taču balsojums par šiem priekšlikumiem tā arī nenotika. Pēc A.Niedres izteikumiem varēja noprast, ka par V.Tihonova izslēgšanu no kolēģijas vēlreiz lems padome.

Advokātu kopsapulce šobrīd ir noslēgusies.

(papildināts ar pēdējām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas