Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - AM valsts sekretāra amatā apstiprina Sārtu

Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatā valdība otrdien iecēla Jāni Sārtu. 

Aizsardzības ministrija uzsver, ka J.Sārts ir pieredzējis valsts aizsardzības un drošības nozares speciālists, kurš ieguvis atzīstamu akadēmisko un profesionālo izglītību, kā arī pieredzi darbā diplomātiskajā korpusā. Aizsardzības jomas pārzinātāji neoficiālās sarunās J.Sārtu ir minējuši kā vienu no valsts sekretāra amatam piemērotākajiem kandidātiem. Viņa vārds arī izskanēja tūlīt pēc tam, kad par aiziešanu no AM paziņoja ilggadējais ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs, kurš sāka vadīt Valsts prezidenta kanceleju. Taču aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) nesteidza ar J.Sārta virzīšanu, paziņodams, ka viņam šim amatam ir vēl divi kandidāti. Kas, bija šīs personas, viņš nevēlējās sacīt. Taču ministra vilcināšanās ļāva izteikt minējumus, ka AM valsts sekretāra amatam varētu tikt virzīts kāds ar politiku saistīts kandidāts.

J.Sārts līdz šim nav bijis saistīts ar kādu no politiskajiem spēkiem. Viņš strādā AM jau kopš 1994.gada. J.Sārts ir pildījis arī valsts sekretāra pienākumus, kad mācību prombūtnē divus gadus bija E.Rinkēvičs. Viņš ir strādājis par aizsardzības padomnieku Latvijas pārstāvniecībā NATO, bet pērn atgriezās Rīgā un kļuva par valsts sekretāra vietnieku aizsardzības plānošanas jautājumos.

Līdz šim vienīgais traips J.Sārta biogrāfijā ir bijusi pārāk dārga dienesta auto iegādē laikā, kad viņš strādāja Briselē. Valsts kontrole secināja, ka toreizējais NATO padomnieks Audi A6 iegādājies par 2000 latiem dārgāku nekā bija atļauts. Tai skaitā tika iegādāts kompaktdisku atskaņotājs ar radio un auto stabilizācijas iekārtu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas