Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta ar FOTO - Atraktīvi protestē pret Kanādu bez sirds

Grenlandes roņa sirdspuksti kļūst arvien biežāki, jo viņš jūt briesmas no mednieka, kas, turot dzelzs nūju rokā, nolēcis uz ledus no kuģa vai sniega motocikla, skrien bezpalīdzīga dzīvnieka virzienā. Arī mednieka sirds pukst straujāk, pieliekot fizisko spēku, lai ar triecieniem pa galvu roni nogalinātu un tad ar nūjas galā esošu cirtni pāršķeltu tā galvaskausu. Vienīgi Kanādas, kas pieļauj šādas medības, kardiogramma ir nesaviļņojami taisna, Kanādas sirds nepukst, jo tai nav sirds.

Šādi vienu no ekspresīvākajiem plakātiem, kas sestdien bija manīts Dzīvnieku draugu fonda rīkotā piketā pret Grenlandes roņu nogalināšanu pie Kanādas vēstniecības, skaidro fonda valdes locekle Solvita Vība. Par spīti tam ik gadu Kanādā vien tiek nežēlīgi nogalināti ap 300 tūkstošiem roņu. Vēl 50 tūkstoši iet bojā Krievijas Arhangeļskas apgabalā. Traumētos roņus, kam izdodas aizmukt no mednieka un kas mirst plunčājoties savās asinīs, neviens neuzskaita. Citviet pasaulē Grenlandes roņu komerciālas medības ir aizliegtas.

Uz pusstundu ilgo piketu, kas bija pieteikts 50 cilvēkiem, ieradās aptuveni 70 protestētāju pret nehumānām roņu komerciālām medībām. Piketu vērojušie trīs policijas pārstāvji pret to gan neiebilda. Kanādas vēstniecībā sestdien atradās tikai sargs, kurš izgāja aprunāties ar protestētājiem un tos fotografēja.

S.Vība Dienai pastāstīja, ka piketa mērķis ir aicināt Kanādu ar likumu aizliegt roņu medības, jo arī bez to kažokādu eksporta valsts ekonomika nenobrukt. Pirms piketa un tā laikā savākti aptuveni 500 paraksti Kanādas premjeram Stīvenam Hārperam adresētai vēstulei, kurā viņu aicina aizliegt „nežēlīgo un bezjēdzīgo neaizsargāto roņu mazuļu nogalināšanu”. Vēstulē arī uzsvērts, ka Kanādas komerciālās roņu medības ir lielākās jūras zīdītāju nogalināšanas pasaulē, pret kurām iebilst Kanādas, ASV un Eiropas iedzīvotāji.

Fonds vērsās Zaļo un Zemnieku Savienības frakcijā Saeimā ar lūgumu grozīt dzīvnieku aizsardzības likumu, lai aizliegtu Latvijā jebkuru roņa ādas produktu tirdzniecību, tādējādi paplašinot patlaban Latvijā darbojošos Grenlandes roņu un to mazuļu jēlādas, miecētas un apdarinātas kažokādas un to izstrādājumu importa aizliegumu. „Visu no roņiem iegūtu produktu aizliegums jāievieš visās Eiropas Savienības valstīs,” fonda mērķi izklāsta S.Vība. Patlaban šāds aizliegums ir spēkā Beļģijā, Horvātijā, Nīderlandē, Slovēnijā, kā arī ASV un Meksikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas