Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta ar FOTO - Policija meklē noslepkavotās meitenes tēvu

Bauskas rajona policijas pārvalde aizdomās par 1996.gadā dzimušas meitenes noslepkavošanu Bauskas rajona, Ceraukstes pagastā meklē 1972.gadā dzimušu vīrieti, Dienu informēja Valsts policijā.

Meklētais Ivars G. ir agrāk tiesāts, maijā pēdējo reizi tika atbrīvots no cietuma, kur izcieta sodu par izvarošanu, Dienai sacīja Bauskas rajona policijas pārvaldes pārstāve Linda Zubāne.  Latvijas Televīzijas Ziņu dienests vēsta, ka neoficiāla informācija liecina, ka vīrietis devies Lietuvas virzienā.

Diena jau ir ziņojusi, ka šorīt kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā atrasta noslepkavota 1996.gadā dzimusi meitene. Kā raksta portāls Bauskas Dzīve, par notikušo policijai ziņots 27. augustā plkst. 1.40. Policijai zvanījusi vecmāmiņa. Viņa esot iegājusi meitenes istabā, kur zem segas atradusi bērnu ar pārgrieztu rīkli.

Dienai atstāstīja Ceraukstes pagasta sociālā darbiniece Inese Kalniņa, vecmāmiņa naktī pamodusies un redzējusi, ka dēls skatās televizoru. Mazmeita gulējusi citā istabā, un, viņu pakustinot, vecmammai radušās aizdomas, ka kaut kas nav labi. Turklāt arī dēls esot viņai teicis: "Tu viņu nekustini, lai viņa guļ." Vecmāmiņa izlavījusies prom un aizbēgusi pie kaimiņiem, no kurienes izsaukusi policiju. Kad tā ieradusies, vīrietis jau bijis prom.

I.Kalniņa stāstīja, ka vecmāmiņa ļoti pārdzīvo notikušo un baidoties palikt savās mājās. Arī citi vietējie iedzīvotāji esot norūpējušies par savu drošību.

Meitenīte dzīvoja kopā ar vecmāmiņu un savu tēvu, bet viņas māte devusies strādāt uz Īriju. Ceraukstes pagasta padomē Dienai stāstīja, ka augusta sākumā meitenītes mātei tika atņemtas bērna aprūpes tiesības.

Pagasta bāriņtiesas priekšsēdētāja Aija Stabule Dienai sacīja, ka vēl pagājušajā nedēļā apmeklējusi ģimeni, runājusi ar vecmāmiņu par gatavošanos skolai un nekas neesot liecinājis, ka varētu notikt traģēdija.

Valsts probācijas dienesta (VPD) Bauskas teritoriālajā iestādē Dienai noliedza medijos izskanējušo informāciju, ka vīrietis bijis VPD klients. Meitenes tēvs atbrīvots no Pārlielupes cietuma aprīlī termiņā, tāpēc VPD viņu neuzraudzīja, arī mājās viņš nav apciemots. Uz VPD viņš ieradās dažas dienas pēc atbrīvošanās, lai lūgtu pabalstu, taču viņam izskaidrots, ka dienests pabalstus nepiešķir, tāpēc viņam jāgriežas Ceraukstes pagasta padomē. Pēc tam vīrietis ieradies VPD jūlijā un sūdzējies, ka joprojām nevarot atrast darbu.

Meitenītes vecmāmiņai plānots sniegt psihologa palīdzību, Dienu informēja I.Kalniņa. Viņa šodien jau bija tikusies ar ģimenes kaimiņiem, kuri ļoti pārdzīvojot notikušo. Ģimene dzīvo netālu no pagasta centra viensētā un kaimiņi labi pazinuši noslepkavoto meitenīti. "Viņa bija uz visiem viena mazmeitiņa," sacīja pagasta sociālā darbiniece.

Meitene mācījās Bauskas Kristīgajā pamatskolā.

(Papildināta 2.rindkopa)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas