Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Arī kultūras ministre Demakova iesaistās kampaņā par drošības līdzekļa maiņu Strancim

Kultūras ministre Helēna Demakova (Tautas partija) iesaistījusies kukuļošanas lietā aizturētā un no amata atstādinātā Rīgas domes Attīstības departamenta vadītāja Pētera Stranča aizstāvju organizētā kampaņā, kuri vēlas panākt, lai P.Strancim tiesa mainītu drošības līdzekli. Tiesa šodien gan lēma Strancim atstāt spēkā apcietinājumu.

Demakova uzrakstījusi atsauksmes vēstuli par P.Stranci, kas tika pievienota 380 parakstiem un iesniegti tiesai, informē Stranča interešu aizstāvji.

Vēstulē ministre raksta, ka „Pēteris Strancis ir raksturojams kā labi izglītots cilvēks ar augstu profesionālās atbildības izjūtu, komunikabilitāti un spēju jebkuru jautājumu risināt argumentētas diskusijas ceļā. Kultūras ministrijas rīcībā nav oficiālas informācijas par izmeklēšanas darbībām, kurās figurē Pētera Stranča vārds, bet vēlamies uzsvērt, ka līdzšinējā sadarbība ļauj mums par šo cilvēku sniegt visaugstākajā mērā pozitīvu atsauksmi”.

Kultūras ministre Dienai norādīja, ka atsauksmei nav adresāta un P. Stranča radinieki to var izmantot pēc saviem ieskatiem. "Domāju, ka justīcijas iestādēm un jebkuram citam ir tiesības zināt viedokļus par šo cilvēku. Es nemēdzu savus uzskatus mainīt situatīvi vai konjunktūras vārdā," par atsauksmes mērķiem teic H. Demakova.

Salīdzinot gadījumu ar būvkompāniju Merko Ehitus, kuras meitas uzņēmumu Kultūras ministrija izslēdza no Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības konkursa, pamatojoties uz aizdomām korupcijā, H. Demakova Dienai norāda, ka P.Strancis, viņasprāt, nevar turpināt darbu kā Rīgas domes attīstības departamenta direktors, jo pār augstu pašvaldības amatpersonu nedrīkst krist aizdomu ēna. Tomēr viņa vēlreiz atgādina, ka viņai nav oficiālas informācijas par P. Stranča saistību ar krimināliem noziegumiem, un aizdomu ēnas esamība ministrei netraucējot rakstīt atsauksmi par iepriekšējo sadarbību.

Jāpiezīmē, ka H.Demakovas padomnieks ekonomikas jautājumos ir Rīgas Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Edmunds Krastiņš (Tautas partija)

Trešdien tiesa nolēma nemainīt drošības līdzekli P.Strancim. Viņam šobrīd ir piemērots apcietinājums.

Kultūras ministres Helēnas Demakovas atsauksme par Pēteri Stranci


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas