Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Atalgojuma samazināšana deputātiem pagaidām tikai nodomu līmenī

Deputātu maki nākamgad būs plānāki, taču par cik mazāks būs viņu atalgojums, vēl nav zināms. Parlamenta mēģinājums iekļauties valdības izvirzītajā mērķī — atalgojumu fondus samazināt par 15% — tiks īstenots, nemaksājot par darbu apakškomisijās, kā arī samazinot piemaksas — kompensācijas par telefonsakariem, reprezentācijas izdevumiem un, iespējams, arī dzīvokļu īri.

Par šādu taupīšanas veidu ceturtdien vienojās Saeimā valdošo partiju frakcijas. Aprēķinu, kā tas konkrēti ietekmēs deputātu atalgojumu, vēl nav. Turklāt pagaidām šī vienošanās ir tikai labas gribas akts, jo šā gada pēdējā parlamenta sēdē grozījumi Saeimas Kārtības rullī, kas samazināšanai dotu juridisku spēku, netika iesniegti. Ideju par Saeimā strādājošo (kopumā ap 600) algu samazināšanu, kuru piedāvā opozīcijas frakcijas Jaunais laiks vadītājs Dzintars Zaķis, koalīcijas frakcijas neatbalsta. Arguments bija — darbinieku algas ir lielas. Pēc Saeimas kancelejas datiem, piemēram, Juridiskās komisijas vecākā konsultanta alga ir 1352 lati, konsultanta — Ls 969 uz papīra. Deputāta palīgs pirms nodokļiem saņem Ls 630, bet frakcijas vecākais konsultants — Ls 1146.

Frakciju padome ir vienojusies, ka visas frakcijas iesniedz prezidijam priekšlikumus par atalgojuma jautājumiem līdz janvāra sākumam, kad atsāksies Saeimas sesija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas