Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Atrasts jauns ANO vēstnieka kandidāts

Jauns kandidāts Latvijas vēstnieka ANO amatam prezidenta noraidītās Saeimas deputātes Vairas Paegles (TP) vietā jau ir atrasts. To _Dienai _apliecināja ārlietu ministrs Māris Riekstinš (TP), gan neatklājot personas vārdu. "Kad viņš būs apstiprināts, es jums nosaukšu," teica M.Riekstiņš.

Otrdien Latvijas Avīze, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo, ka, iespējams, jaunais vēstnieks ANO būs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke. Savukārt aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Penkes vietu varētu ieņemt līdzšinējais Prezidenta kancelejas vadītājs Eduards Stiprais.

M.Riekstiņš atklāja, ka viņš par konkrēto kandidātu jau ir konsultējies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Ārlietu ministrs gan nevēlējās komentēt, vai prezidents izvēlēto kandidatūru atbalstījis vai tomēr viņam bijuši iebildumi. M.Riekstiņš gan norādīja, ka ar V.Zatleru apspriesta tikai viena kandidatūra.

Valsts prezidenta kancelejā Dienai atteicās komentēt, vai tiešām konsultācijas notikušas, norādot, ka informāciju sniegs tikai tad, kad V.Zatlers apstiprinās vēstnieku amatā.

Pēc M.Riekstiņa teiktā, kandidatūra vēl nav izskatīta Saeimas Ārlietu komisijā.

Diena noskaidroja Saeimas Ārlietu komisijā, jau trešdien komisijas sēdes slēgtajā daļā tiks izskatīta “informācija no Ārlietu ministrijas”. Tas nozīmē, ka jaunā ANO vēstnieka kandidatūru deputāti varētu izvērtēt jau trešdien. Pagaidām gan vēl netiek atklāts, kurš aicināts piedalīties šajā sēdē. Arī Ārlietu ministrija neprecizē, cik tālu šobrīd ir jaunā vēstnieka virzīšana.

Kā novēroja Diena, uz Ārlietu komisijas sēdi trešdienas rītā ieradās gan ārlietu ministrs M. Riekstiņš, gan ministrijas valsts sekretārs N. Penke. No komentāriem žurnālistiem viņi atteicās.

Dienas aptaujātie politiķi, atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad tika virzīta V.Paegles kandidatūra, izvairās runāt par iespējamo ANO vēstnieka kandidātu. Uzvārds esot zināms, taču šoreiz nolemts pieturēties pie ierastās prakses un to atklāt tikai pēc tam, kad vēstnieku apstiprinās Valsts prezidents.

Diena jau rakstīja, ka par jauno Latvijas vēstnieci ANO iepriekš tika virzīta V.Paegle, taču viņas kandidatūru V.Zatlers noraidīja. Viņš iebilda pret vēstnieku izraudzīšanu pēc partejiskas piederības, kā arī vēstnieka kandidatūras publisko apspriešanu pretēji ierastajai praksei. V.Paegle vēlāk tiesībsargam lūdza izvērtēt, vai nav notikusi diskriminācija, prezidentam viņas kandidatūru noraidot tādēļ, ka viņa aktīvi darbojas politikā.

(Papildināta ar 2. un 7. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas