Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Autovadītājiem obligāti būs jālieto gaismu atstarojošās vestes

Ja transportlīdzekļa vadītājs piespiedu apstāšanās gadījumā, nepietiekamas redzamības apstākļos un diennakts tumšajā laikā izies uz brauktuves vai ceļa nomales, viņam būs jāuzvelk gaismu atstarojošs apģērbs, piemēram, veste.

Šādas izmaiņas paredz grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas atbalstīti 1. novembra Ministru kabineta sēdē, informē Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Eida.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis Jānis Aizpors informē, ka pagaidām nav nepieciešams veikt grozījumus Administratīvā pārkāpuma kodeksā, līdz ar to par vestes nelietošanu varēs sodīt ar brīdinājumu vai naudas sodu līdz pieciem latiem, ziņo BNS.

Noteikumos papildinātas arī prasības velosipēdu aprīkojumam. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos sānos (riteņos) jābūt diviem oranžiem (dzelteniem) gaismas atstarotājiem.

Tāpat kā līdz šim ritenim priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas. Ja tie nav vai nedeg, tad tā vietā jābūt attiecīgu krāsu atstarotājiem.

Ceļu satiksmes noteikumi ir papildināti ar jaunu ceļa zīmi – 505.A „Joslas pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem beigas”.

Ieviests arī jauns luksofora signāls – sarkans krusts uz melna fona, kas informē par to, ka pretim braucošajiem transportlīdzekļu vadītājiem luksoforā deg aizliedzošais signāls. 

Ceļu satiksmes noteikumos veiktas arī citas izmaiņas, un ar pilnu grozījumu tekstu var iepazīties valdības mājaslapā. Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

(pievienots CSDD pārstāvja komentārs 3.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas