Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - Aviokompānijas atceļ šodienas lidojumus no Rīgas

Latvijas gaisa telpa līdz ar lielu daļu Eiropas debesīm ir slēgta aviosatiksmei, tiek plānots to oficiāli slēgt līdz svētdienas, 18.aprīļa, pulksten 3, aģentūru BNS informēja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks. Pesimistiskākās prognozes liecina, ka ierobežojumi saglabāsies līdz pat ceturtdienai, taču kādi uzlabojumi var būt sagaidāmi svētdien.

Visus reisus Eiropas Ziemeļos un Baltijas valstīs līdz pirmdienas plkst. 15 pēc Latvijas laika atcēlusi aviokompānija Ryanair. Savukārt airBaltic ir atcēlusi visus paredzētos lidojumus no Rīgas līdz svētdienai plkst. 12:00 vulkāna izvirduma Islandē radītā pelnu mākoņa dēļ. airBaltic atvainojas par radītajām neērtībām un sola darīt visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem.

Jānis Vanags, airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents informē, ka daži lidojumi joprojām netiek atcelti, jo ir cerība, ka gaisa telpa tiks atvērta un lidsabiedrība varēs nogādāt lidostās gaidošos pasažierus mājās. "Tomēr mēs brīdinām, ka varam būt spiesti atcelt arī šos lidojumus, ja apstākļi neuzlabosies un gaisa telpa paliks slēgta,” viņš teic. airBaltic brīdina pasažierus, ka lidojumi iespējams tiks atcelti arī pēc plkst. 24:00, 17.aprīlī. Atcelti ir arī visi airBaltic lidojumi no lidostām Eiropā, Skandināvijā, Tuvajos Austrumos un NVS valstīs.

M. Langrāts norāda, ka pelnu mākonis no vulkāna, kā dēļ arī veikti satiksmes ierobežojumi, virzās Krievijas virzienā, kur arī sākts noteikt lidojuma ierobežojumus. Rīgas lidostā darbība ir normalizējusies, tikai nedaudzi pārlaiduši nakti šai ēkā. "Acīmredzami lielākoties cilvēki ir sapratuši un pieņēmuši jauno un neordināro situāciju un ar to arī rēķinās," secina M. Langrāts. Viņš norāda, ka ja vien tā nav Londona vai kāds starpkontinentālais reiss, kurš bijis ieplānots, alternatīvu ceļošanas transporta līdzekli nav īpaši grūti sameklēt, ja ir nepieciešamība.

Īslandes vulkāna darbības dēļ situācija nemainīsies vismaz līdz svētdienas rītam, - vulkāns turpina izvirst, tā pelni izplatās lielākajā daļā Eiropas. Pelnu mākonis joprojām atrodas arī virs Latvijas, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) aviācijas sinoptiķis Jānis Vēveris.

Jaunākās no Londonas meteoroloģijas centra saņemtās prognozes liecina, ka vismaz līdz svētdienas rītam vulkāns turpinās darboties, veidojot jaunus putekļu mākoņus. Virs Latvijas esošais putekļu mākonis lēnām virzās uz Austrumiem, taču no Īslandes nāk klāt jaunas putekļu masas. Pašlaik šīs putekļu masas izpletušās lielākajā daļā Eiropas. Jaunākā informācija liecina, ka slēgti arī lidojumi no Itālijas lidostām, sacīja Vēveris

BBC aprēķinājis, ka aviokompānijām šī dīkstāve katru dienu nodara aptuveni 200 miljonu dolāru zaudējumu. Lielbritānijā lidošanas aizliegums būs spēkā vismaz līdz astoņiem vakarā pēc Latvijas laika. Kāds BBC radio klausītājs, kurš dzīvo tuvu vienas no starptautiskajām Londonas lidostām gan priecājās, ka vairs sešos no rīta nav jāceļas līdz ar lidmašīnu skaņu, bet piemājā beidzot ir dzirdamas putnu balsis.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas