Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Blūma nevēlas būt valdības vadītāja

Bijusī _Hansabankas _vadītāja Ingrīda Blūma nav saņēmusi piedāvājumu kļūt par valdības vadītāja amata kandidātu. “Vienīgais, kas mani ir uzrunājis, ir mana manikīre, bet premjera amats netika minēts,” īsi komentēja I.Blūma.

Viņa pauda uzskatu, ka šādas informācijas parādīšanās izskaidrojama ar cilvēku  vēlmi vērpt sazvērestības teorijas. Mani neviens nav uzrunājis vismaz gadu, teica bijusī baņķiere un apšaubīja, vai kāda no esošajām varas partijām to darīs. “Man nav tādu attiecību ar pozīcijas partijām.”

Un tomēr, ja I.Blūma saņemtu šādu piedāvājumu, viņa no tā atteiktos. To žurnālisti ir  pareizi uzminējuši, viņa norādīja. Pēc viņas teiktā, viņa vairs nevēlas būt vadītāja.

“Es nevēlos strādāt vadošu darbu.”

Arī šodien presē minētais Hipotēku un zemes bankas prezidents Inesis Feiferis nav saņēmis partiju piedāvājumu kandidēt premjera amatam. Viņu par piemērotu valdības vadītāju krīzes laikā minēja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. I.Feiferis Dienai norādīja, ka teorētiski būtu iespējams šo amatu ieņemt bezpartejiskam kandidātam, taču partiju atbalsts būtu nepieciešams jebkurā gadījumā.
Viņš atbalsta domu par varavīksnes valdības veidošanu.

"Žurnāliste man jautāju un es atbildēju," I.Feifera vārda publisku minēšanu paskaidroja A.Brigmanis. ZZS nav sākusi meklēt jaunus valdības vadītāja kandidātus. “Mēs nedomājam, jo mums nepatīk lietas pa tukšo darīt. Pirmkārt, jāatkāpjas esošajai valdībai vai arī tai jātiek gāztai. Mēs valdību negāzīsim, ja kāds to grib darīt lai dara, bet, ja Godmanis izdomās atkāpties, tāda ir viņa izvēle,” teica A.Brigmanis.

Diena jau rakstīja, ka publiski izskanējuši virkne vārdu, jo gan politiskās partijas, gan prezidenta kanceleja esot sākusi apzināt alternatīvas esošajam valdības vadītājam Ivaram Godmanim (LPP/LC).

Esošais premjers ir izrādījis vēlmi paplašināt esošo koalīciju, taču līdz šim nav ticies ar opozīcijas partijām. Tautas partija paziņojusi, ka uzņemsies iniciatīvu, ja to nedarīs I.Godmanis.

(papildināts sākot ar 5.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Brigmanis valdības vadītāja amatā ieceltu Feiferi

Raidījums: no iespējas kandidēt par premjeru atteikušies virkne cilvēku

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas