Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Brigmanis: līdz ar valdības maiņu Saeimas atlaišana nav aktuāla

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis (ZZS) uzskata, ka līdz ar Valda Dombrovska valdības apstiprināšanu, jautājums par Saeimas atlaišanu vairs nebūs aktuāls. Intervijā laikrakstam _Diena _viņš norāda, ka bez Valda Zatlera izvirzītajiem uzdevumiem "būs jautājumi, ko izvirzīs pati dzīve - algas cenas", bet ar Saeimas atlaišanu šos jautājumus atrisināt nevarēs.

"Manuprāt, tā būtu slikta lieta. Valdība būs izveidota. Būs KNAB priekšnieks, ko neviens nezina — pat pētnieki saka, ka tik slikts viņš nav, bet slikta ir tā valdība, kas viņu izvēlējās. Satversmi atbalstīsim. Tie punkti jau tiks pamatā noņemti," teic A. Brigmanis, piebilstot, ka tagad būs plašāka koalīcija, tāpēc šis jautājums varētu nebūt aktuāls.

Savukārt Pilsoniskās savienības deputāts Kārlis Šadurskis tam nepiekrīt. Intervijā laikrakstam Latvijas Avīze viņš pauž neticību, ka valdība varētu nostrādāt līdz 2010. gada rudenim. "Man īsti negribas ticēt, ka Dombrovska valdības izveide atcels jautājumu par ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu, neticu, ka valdība spēs nostrādāt līdz 2010. gada rudenim. Pašreizējais Saeimas sastāvs ir tāds, ka Valdis, tiekot pie valdīšanas, tomēr būs sasietām rokām un kā premjers – stipri ierobežots, lai kaut ko īsti paveiktu," teic K. Šadurskis.

A. Brigmanis slavē V. Dombroski kā "jauna tipa vadītāju". Ar nožēlu viņš secina, ka Godmanim darba stils bija tāds, ka ļoti daudz viņš gribēja pats darīt. "Te es redzu, ka Dombrovskis jautājumu risināšanā tomēr cenšas iesaistīt plašu cilvēku loku, bet tad pasaka — esmu jūs uzklausījis, bet mans viedoklis ir tāds," stāsta A. Brigmanis.

Runājot par zemkopības ministra kandidātu Jāni Dūklavu, A. Brigmanis atzīst, ka viņa virzīšana amatam ir solis pretim lielajiem ražotājiem un viņu kandidāts ir gatavs pārskatīt daudzas programmas, un "pagriezt to tā, lai ražojošajam zemniekam būtu lielāka pieejamība resursiem".

Tāpat A. Brigmanis negrasās novilkt "sarkanās līnijas" - principiāli svarīgus jautājumus, kurus ZZS Saeimā neatbalstītu. "Esmu cilvēks, kas iet uz kompromisiem, bet redzu, ka tā līniju novilkšana bieži vien atstāj ļoti šauras manevra iespējas situācijās, kad tu saproti, ka nav izejas. Līdz ar to ir lietas, kuras ir jāieraksta valdības deklarācijā. Valdības solījums zemniekiem 27 miljoni ir svēta lieta. Mēs saprotam, ka būtu labi, ja būtu pensiju indeksācija, bet tas ir nereāli. Pastāvēt uz skolotāju algu nesamazināšanu, kad visiem pārējiem ir samazināts, nav objektīvi. Līdz ar to es šajā situācijā nenovelku sarkanās līnijas," skaidro A. Brigmanis.


(papildināta ar 3. rindkopu)

(komentāru lapas redaktora Paula Raudsepa un reportieres Ināras Egles interviju ar A. Brigmani lasiet laikrakstā "Diena")


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Dombrovska valdība gatava

NOSKATIES VIDEO


VIDEO: Brigmanis par Dūklava angļu valodu un Lemberga ieteikumiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas