Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Budžeta projektā sekretariāti paliek

Otrdien pēc valdības sēdes, kurā tika sāktas diskusijas par nākamā gada budžetu, premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis norādīja, ka nākamā gada projektā "sekretariāti ir". Tas varētu nozīmēt, ka valdība atteikusies no īpašu uzdevumu ministru sekretariātu likvidēšanas taupības dēļ. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) komentārus pēc sēdes nesniedza. Nākamā valdības sēde par budžetu sasaukta jau šo ceturtdien.

"Tas nav valdības lēmums, to lemj koalīcija," pēc sēdes jautāts, vai ir pieņemts lēmums likvidēt trīs sekretariātus, izteicās finanšu ministrs Atis Slakteris (TP). Savukārt E.Vaikulis atkārtoja jau iepriekš amatpersonu teikto, ka sekretariātu likvidēšanu lielu finansiālu ieguvumu nedos.

Otrdienas rīta pusē premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pēc tikšanās ar koalīcijas pārstāvjiem jau deva mājienu, ka sekretariātus varētu arī saglabāt, taču skaidri to nepateica. I.Godmanis tikai atklāja, ka piedāvājis samazināt ministriju un sekretariātu, kā arī citu valsts pārvaldes iestāžu izdevumus.

"Sekas paredzēt ir grūti, jo nav zināms, vai nepazudīs funkcijas," norādīja I.Godmanis. Premjers arī piebilda, ka esot būtiski, lai koalīcijas partneru starpā nebūtu pretrunas.

"Es esmu priecīgs, ka viss beidzies labi," šādi pirms valdības sēdes, jautāts par iespējamo viņa vadītā sekretariāta likvidēšanu, žurnālistiem atbildēja īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC), norādot, ka sekretariāta likvidācija nedos nopietnu ietaupījumu valsts budžetā.

Arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats Dienai norādīja, ka no šī rīta koalīcijas tikšanās bijis noprotams, ka visdrīzāk sekretariāti paliks, bet arī tiem būs jāsamazina izdevumi. Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Diena atkārtoti uzsvēra, ka ZZS nepieļaus e-lietu ministra sekretariāta likvidēšanu.

Šobrīd darbojas trīs īpašu uzdevumu ministru sekretariāti — sabiedrības integrācijas lietās, kas ir LPP/LC pārziņā, ES naudas apguves lietās, ko vada tēvzemietis, kā arī e–lietās, par ko atbild ZZS.

(Papildināta ar 1. un 2.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Sekretariātus var saglabāt koalīcijas stabilitātes vārdā

Valdība neplāno aizņemties naudu budžeta "caurumiem"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas