Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Ceļu uzturētāji sāk kaisīt autoceļus, lielāku salu gaida mēneša beigās

Aizvadītās nakts otrajā pusē visaukstākais laiks Latvijā bijis Daugavpilī, kur gaiss atdzisis līdz -4 grādiem, taču no rīta visā valstī kļuvis nedaudz siltāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informācija. Vissiltāk šorīt bija Ventspilī, kur gaisa temperatūra jau no agra rīta sasniedza +8 grādus.

Sāk kaisīt ceļus

Sala dēļ, Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) šorīt ir sācis kaisīt atsevišķus valsts autoceļu posmus, uz kuriem veidojās apledojums. Kopumā uz ceļiem izbrauca 20 automašīnu. Tostarp desmit mašīnu strādāja Rīgā. Valsts autoceļus kaisīt bija nepieciešams arī Ogres, Jelgavas un Aizkraukles rajonā. Ceļu uzturētājiem Talsu rajonā darbs bija jāuzsāk jau neilgi pēc pusnakts - ap pulksten vieniem naktī, informē LAU. Ceļu nebija nepieciešams kaisīt Latgalē un Vidzemē.

LAU atgādina, ka īpaši piesardzīgiem jābūt naktīs un agrās rīta stundās, šķērsojot tiltus un ceļu pārvadus, jo pastāv t.s. melnā ledus veidošanās risks.

2008./2009.gada ziemas sezonā valsts autoceļu uzturēšanā LAU izmanto 226 ar kaisīšanas iekārtām un sniega lāpstām aprīkotas automašīnas, 206 autogreiderus, 129 ekskavatorus, 135 traktorus un 35 buldozerus.

Lielāks sals gaidāms tikai mēneša trešajā dekādē

Novembra beigās gaidāms sals līdz mīnus 9 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras (LVĢMA) sinoptiķi, vēsta LETA.

Pirmajā dekādē teritorijas laika apstākļus noteiks galvenokārt anticikloni. Nokrišņu būs maz, bet dekādes vidū austrumu rajonos gaidāms neliels lietus, arī slapjš sniegs. Dažās naktīs un no rīta veidosies migla. Gaisa temperatūra dekādes sākumā naktī gaidāma no plus 1 līdz plus 6 grādiem, austrumu rajonos līdz mīnus 2 grādiem, dienā no plus 4 līdz plus 8 grādiem, bet dekādes beigās tā pazemināsies un naktī būs līdz mīnus 2, plus 3 grādiem, dienā no 0 līdz plus 5 grādiem.

Otrajā dekādē gaidāms lielākoties mākoņains un vējains laiks ar nokrišņiem - galvenokārt lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktī no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, dienā no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem, dekādēs otrajā pusē ar ziemeļrietumu vēju ieplūdīs auksts gaiss un gaisa temperatūra pazemināsies un naktī būs no 0 līdz mīnus 5 grādiem, savukārt dienā no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem.

Trešajā dekādē gaidāms auksts laiks, nedaudz snigs. Gaisa temperatūra naktī no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, dienā no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, savukārt dekādes beigās gaisa temperatūra nakts stundās noslīdēs no mīnus 4 līdz mīnus 9 grādiem.

Novembrī gaisa temperatūras norma ir no mīnus 0,1 grāda līdz mīnus 0,6 grādiem pēc Celsija skalas austrumu rajonos un no plus 3,2 grādiem līdz plus 3,5 grādiem Baltijas jūras piekrastē. Teritorijas lielākajā daļā nokrišņu daudzums būs tuvu normai.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas