Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Cietušais policists negadījumu nekomentē

_Dienai _izdevās sazināties ar cietušo policistu, kuru notrieca bijušā politiķa Andra Šķēles vadītais auto brīdī, kad policists regulēja satiksmi. Viņš atteicās sīkāk komentēt notikušo, vien pauda izbrīnu, kāpēc kāds šobrīd interesējas par trīs nedēļas vecu notikumu. «Cilvēkus notriec katru dienu, un par to neviens neraksta. Visus tas interesē tikai tāpēc, ka šoreiz tur bija Šķēle,» sacīja policists, kurš pats amata pienākumus pildot satiksmes negadījumā gan cietis pirmoreiz.

Tas, ka ceļu policists, kurš 30.maijā, regulējot satiksmi uz Tallinas šosejas, cieta Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles izraisītajā negadījumā, piekritis mierizlīgumam ir normāli, jo to pieļauj likums, taču neatbildēts paliek jautājums, kāpēc netika veikta izmeklēšana par nelaimes gadījumu darbā, tā Dienai ceturtdienas rītā teica Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) priekšsēdētājs Armands Augustāns.

«Vai tika ievērotas visas procedūras un instrukcijas, vai tika nodrošināts, ka policists bija redzams, vai bija izliktas avārijas zīmes? Dīvaini, ka nav šādas dienesta izmeklēšanas, kas izanalizētu šos jautājumus,» uzskata A.Augustāns. Viņaprāt, negadījumi, kuros cieš policijas darbinieki, pildot amata pienākumus, nav vienkārši jāuzskaita, bet gan jāanalizē, lai tādi nenotiktu turpmāk. Iespējams, tas parādītu arī to, ka kādas instrukcijas ir novecojušas, tāpēc būtu uzlabojamas, pieļauj arodbiedrības pārstāvis.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP), kurā strādā cietušais ceļu policists (vārds netiek atklāts personas datu aizsardzības dēļ, jo viņš ir cietušais negadījumā), Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava norādīja, ka izmeklēšana nav veikta, jo notikušajam nav bijušas nopietnas sekas. «Jau nākamajā dienā viņš bija darbā, nemaz neņēma slimības lapu. Citreiz ir gadījumi, kad ceļu policisti cieš daudz būtiskāk, par kuriem mēs arī nesniedzam preses relīzes,» S.Pildava noraidīja arī bažas, ka šajā gadījumā notikušais tiktu speciāli noklusēts.

Līdz šim negadījumā cietušais policists nav sniedzis savus komentārus par notikušo. Kā norādīja S.Pildava: "Mēs viņam likt runāt nevaram, bet, ja viņš gribētu runāt ar presi, tad to jau būtu izdarījis." Ar Andri Šķēli Dienai vēl nav izdevies sazināties.

To, kas rakstīts administratīvā pārkāpuma protokolā par agresīvo braukšanu, ar kuru A.Šķēle sodīts ar sešiem soda punktiem, policija atklāt trešajām personām nedrīkst, sacīja S.Pildava. Tomēr viņa aicināja tos, kas uzskata, ka šajā situācijā ir saskatāmas kādas nozieguma pazīmes, vērsties prokuratūrā ar iesniegumu, lai tā šo gadījumu. izvērtētu «Ja prokuratūra pieprasīs šos materiālus, viss tiks nosūtīts viņiem izvērtēšanai,» sacīja RRP pārstāve, uzsverot, ka tādā veidā tiks panākts objektīva pārbaude par negadījuma apstākļiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Policija: pārbaudei par notriekto policistu nebija pamata.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas