Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Dombrovskis piedāvā veidot četru partiju valdību

Ceturtdien pēcpusdienā notika apvienības _Vienotība _valdes sēde, kurā premjers Valdis Dombrovskis izteicis priekšlikumu veidot četru partiju valdību, kur koalīcijā būtu Vienotība, Saskaņas centrs (SC), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK).

Jautāts, kāpēc koalīcijā netiek aicināta politiskā apvienība Par labu Latviju (PLL), kas ideoloģiski ir daudz tuvāka un ar kuru Eiropā tiek strādāts kopā vienā tautas partiju grupā, V.Dombrovskis atzina, ka sarunās PLL izteikusi vēlmi strādāt opozīcijā.

Par šo lēmumu veidot četru partiju valdību vēl ir jālemj visām Vienotības dalīborganizācijām - Jaunajam laikam, Pilsoniskajai savienībai un Sabiedrībai citai politikai.

Uz jautājumu, vai SC būs vairāk amatu valdībā nekā ZZS, kurai ir mazāka pārstāvniecība Saeimā, V.Dombrovskis atbildēja, ka par amatiem tagad netiek runāts, vispirms jāvienojas par veicamajiem darbiem. Partijas ir aicinātas iesaistīties koalīcijā un līdzvērtīgiem principiem.

Vienotības līderi tika aicināti pateikt, kāda būs attieksme pret SC, ja VL-TB/LNNK atteiksies strādāt kopā koalīcijā. Vienotības līderis Ģirts Valdis Kristovskis teica: "Ceru, ka VL-TB/LNNK sapratīs šī brīža situāciju un piedalīsies valdībā".

VL-TB/LNNK līderis Roberts Zīle Dienai teica, ka vispirms viņam jāredz šis priekšlikums, taču viņa komentārs būšot ļoti īss: "Mēs uzticējāmies Valdim Dombrovskim un es ceru, ka viņš zina, ko dara".

SC līderis Jānis Urbanovičs aģentūrai BNS atzinis, ka neizslēdz iespēju, ka premjera pārstāvētajai apvienībai Vienotība pa nakti atkal mainīsies domas saistībā ar jaunās koalīcijas sastāvu.

Urbanovičs uzsvēra, ka joprojām gaida no premjera V. Dombrovska piedāvājumu par dalību koalīcijā, un, lai gan valdības vadītājs visu nedēļu par to runājis, priekšlikumi SC joprojām nav izteikti.

"Sagaidīsim rītu. Es neizslēdzu, ka pa nakti viņiem [Vienotība] mainīsies domas," teica Urbanovičs. "Es zinu attiecības Vienotībā, zinu "nevienotības" iekšējās lietas, tāpēc esmu skeptisks," sacīja SC līderis.

(pievienots SC līdera Jāņa Urbanoviča viedoklis)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas