Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - e-lietu sekretariātu pievieno RAPLM

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jā jā
j
šitais rēcīgs pasākums, baumoja par pievienošanu SM, FM, pat IZM, bet pēkšņi kā zibens no skaidrām debesīm un pievieno RAPLM:) A kantoris labs. Ja pajautātu, ko reāli ir sasnieguši, tad laikam nodurtu galvu un pastāstītu kā nesen pārtrauca iepirkuma procedūru skolotājiem domātajiem datoriem, jo tā arī netika galā ar piedāvājumu vērtēšanu, vēl atmiņā palicis ar zemeņu kūkām un padotībā esošas aģentūras direktora benzīna kanniņām:) Par laimi pievienoja sev to E-iepirkumu sistēmu, tagad vismaz var parādīt reālus darba rezultātus - atvērti n preču katalogi un valsts iestādes iegādājušās preces par x latiem:)
CIO
C
Nu vispār jau tomēr lai kaut ko kritizētu ir jāzina tēma un procedūra. Pats sekretariāts tikai saskaita visu E-projektus, tad izvērto to atbilstību pamatprincipiem, kuri apstirpināti EK (Eiropas Komisijā). 120M ir saskaldīti pa visu valsts pārvaldi. Realizē visas ministrijas ar savām āģentūrām. Tur bija gan E-veselība, gan E-izglītība, gan viskautkas cits. Dažai ministrijai 3M, dažai 18M. Kaut kur netā bija visi 120 projekti un realizētāji. Pašam sekretariātam arī ir ne mazs gabals - laikam ap 18M Ls nākošajiem 4 gadiem. Cits jautājums ir par efektivitāti kopējā E-politikā. Nekādas zvaigznes no debesīm jau viņi nav nonesuši. Vairāk tieši inženieru, nevis citu specu tur vajadzētu.
interesanti
i
Ko Zalāns vai Straujuma saprot no e-lietām? Nav ne izglītības, ne pieredzes, ne vispār kāds sakars ar šo jomu. Bet vēlme sagrābt un palielināt štatus ir nenormāli liela.
buba
b
Visādu kaktu kantoru projektiem tur atvēlēti ap 120 miljoni. Oranžie vārās atkal. Piemēram, skolās varka būšot ap 5-6 ļimoniem, jātaisot tur kaut kāds ūberkrutais skolu portāls. Apetīte aug ēdot - latvija.lv linku portāls laikam maksāja ap 200 štukām. Tagad džeki laikam sapratuši ka valdībai var iepārdot pēdējo e-mēslu, izmantojot to, ka tauta šajās lietās neko daudz nerubī, un tagad jau atvēzējušies uz simts miljoniem. Žēl Eiropas naudas par tādiem gluži neprofesionāliem un amatieriskiem IT risinājumiem. Tādus gala rezultātā neviens ne tikai nelieto, bet pat nopietni vairs neņem. Cik dzirdēts, arī šogad Cebitā sanāca izgāšanās, demonstrējot 10 gadus atpakaļ modē esošās tehnoloģijas kā super jaunas inovācijas. Labāk jau nu būtu šo kantori likvidējuši un naudu sadalījuši ministrijām.
Q
Q
e-lietas priekš kampēja ir tikpat labs grābiens kā struktūrfondi! Nesaprotams, neizmērāms, nesataustāms ;)
lala
l
cik miljoni tur bija ES SF fondos apgūstami?
Uģis
U
Knupītis Zalānam, lai bērniņš netraucē ar savu čīkstēšanu.
be cool
b
Ja nevaram pievienot struktūrfondus, pievienosim e-lietas. Tas nekas, ka nekāda sakara ar RAPLM nav. Ka tik lietas var bīdīt.
talons
t
Elektroniskais paraksts, ID kartes - vai atkal tikai ilūziju līmenī? Solīt sola, bet... Dīvaini, ka daudziem, arī man, e-lietas asociēsies ar tualetes papīra cienīga lieluma pie vadītāja nopērkamiem braukšanas taloniem Rīgas sabiedriskajā transportā
Kārlis L.
K
kad skolotāji saņems par Eiropas naudu solītos datorus? Līdz 2010. gadam solīja, pat iepirkuma konkursus izsludināja...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas