Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņem Gulbja sūdzību pret Latviju

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) reģistrējusi dažādos noziegumos vainotā bijušā Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieka Edgara Gulbja sūdzību pret Latviju par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem. ECT vēl nav izlēmusi vai sūdzību pieņemt izskatīšanai.

Gulbis no Latvijas vēlas piedzīt 200 tūkstošus latu.

Viens no Gulbja advokātiem Aleksandrs Ogurcovs aģentūrai BNS teica, ka pašlaik notiekot papīru un dokumentu kārtošana un gaidāms, ka lietas izskatīšana varētu sākties ne ātrāk kā pēc diviem gadiem. Aģentūrai LETA A.Ogurcovs apstiprināja, ka Gulbja sūdzībai ECT piešķīrusi reģistrācijas numuru, taču tas vēl nenozīmē, ka prasība tiks izskatīta pēc būtības. Lieta tiek ierosināta tikai tad, ja sūdzība tiek pieņemta izskatīšanai.

Tikmēr Gulbis Aizsardzības ministrijas Apelācijas komisijā pārsūdzējis uzlikto disciplinārsodu - atvaļināšanu no dienesta pirms noteiktā laika.

Drošībnieka advokāti Kārlis Paleps un Ogurcovs uzsvēra, ka armijas pārbaudē konstatētie pārkāpumi, kādēļ militārists atvaļināms no dienesta un viņam atņemamas pakāpes, ir balstīti uz pieņēmumiem, kaut arī līdzīgi fakti konstatēti policijas izmeklēšanā.

Gulbis atbilstoši likumam ieguvis vidējo izglītību, bet agrākā sodāmība atbilstoši tā laika likumiem nav bijusi par šķērsli, lai dienētu armijā - tā Gublim 90 gadu sākumā paskaidrots prokuratūrā.

Par Gulbja iespējamiem pārkāpumiem varot lemt tikai un vienīgi tiesa, nevis armija, kas vēl pirms tiesas procesa norāda uz militārista vainu, uzsver advokāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas