Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Ēlerte: Nacionālā bibliotēka ir mūsu vajadzība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
M
M
Ko var tik daudz cepties, labi, ka kaut kas vismaz notiek un cilvēkiem ir darbs... kauns par latviešiem, kas nekad nespēj vienoties kopīgam mērķim.
reāli
r
kam viņa vajadzīga, lai par savu naudu būvē stikla kalnus, kāpēc par citu naudām jagrābstās, atsist nagus, lai nelīstu pie citu naudas !!!!!!!
Kate.
K
Vabūt par stipru bija teikts.Atvainojos Elertei.
zigis
z
ar pliku pakalu uz biblioteku neiesi. Jaiesalde obligati!Jagaida bagatie gadi,katad,kad sledza tadu bezdievigu ligumu.
izcils komentārs
i
Kā redzams no komentāriem, tad par bibliotēkas celtniecību argumenti ir prestižš, uztraukums, kā tad mēs bauri izskatīsimies uz attīstīto valstu fona bez mūsdienīgas bibliotēkas! Ļaudis, kas izsaka šos komentārus ir no tās pašas kliķes, kas pirka pašus krutākos meršus un bmw, nevis ieguldija ražošanā!
izcils komentārs
i
retro 09.03.2009 11:38 Ai, nu, taču Sarmīte ir milzīgi tālu no Latvijas sarežģītas ekonomiskās realitātes, viņa spriež tipiski labi paēdušam cilvēkam, kuram bankas kontā miljons un nekādu bēdu par pamatvajadzībām. Ir muļķīgi un neveikli piesaukt ''tumsonību'' tiem, nezinu, 80% apmēram Latvijas iedzīvotāju, kuri dzīvo vai nu viduvēji, vai slikti. Skaidrs, ka dzirdot par 700 miljonu samazinājumu, kas tiešā veidā skars skolotāju, mediķu, policistu, ugunsdzēsēju, pārdevēju un vēl te var minēt tūkstoš profesijas dzīvi, ir smieklīgi iedomāties, ka cilvēki ar putām uz lūpām kliegs: kaut neēduši, kaut bez apkures, elektrības un bez iespējām palaist bērnus uz skolu, bet - samaziniet man vēl algu, lai sanāk bibliotēkai! Idiotiski skan, vai ne? Ar tumsonību un kultūras trūkumu nostājai, ka patlaban jāatliek bibliotēkas celtniecība, nav nekāda sakara. Var apbrīnot to neskaitāmo Latvijas cilvēku gara spēku un gaišumu, kuri spēj ar minimāliem līdzekļiem audzināt bērnus, godprātīgi strādāt savai valstij un ticēt nākotnei. Viņi mums ir pieckārt lielāka gara gaisma, nekā uzpūstā viltus ''gara gaisma'' - šis koruptīvais bibliotēkas projekts, no kā vislielākie valsts tumsoņas atkal grasās negodīgi sapelnīties.
strādājošs students
s
Nez kāpēc tie karstākie bibliotēkas pretinieki vienmēr ir anonīmi. Laikam tomēr kauns savu vārdu rakstīt apakšā. ------------------------------------------- Tāpē c, ka mēs esam sociāli neaizsargāti. Ir viegli būt optimistam kā Šķēlertei, sēžot no Mottes saņemtā ekskluzīvā dzīvoklī, un zinot, ka ar bankas kontu pietiks ne vienam vien mūžam. Mums, inženierzinātņu studentiem, tā Birkerta Čupa nav pat pirmajās 10 vajadzībās, nemaz nerunājot par 1. vietu. Mums vajag KOPMĪTNES! Visiem, nevis tiem, kas dzīvo Rīgai ne tuvāk par 100km. Normālas, ar silto ūdeni, apkuri un logu rāmjiem, kas turās kopā ne tikai ar krāsu! Par īres maksu, ko var nosegt ar stipendiju! Stipendiju tādu, lai nebūtu jāstrādā kopš pirmā kursa! Mēs nevaram 5 gadus grauzt zāli un dzīvot pie siltumtrases! Varbūt Birkerta Čupā mēs varēsim pārnakšņot, nomazgāties un varbūt arī dabūt kaut kādas pabiras no turienes ēdnīcām?
Autodidakts
A
Vai nav par daudz to programmu, kas gatavo juristus, ekonomistus, politologus, sabiedrisko attiecību speciālistus? --------------------------------------------- ------------------------- Ir. tikai tās arī ir tās programmas, kuru studenti varēs pašmācīties Vasjuku Šaha Pilī. Pārējie - nē. Inženieriem vajag normālas laboratorijas un pieredzējušus pasniedzējus. 100 miljoni par Vasjuku Šaha Pils karkasu (pieskaitīsim vēl 100 miljonus aprīkojumam un piepildījumam) tajā laikā, kad RTU ETF auditorijas remontam un aprīkošanai 10 tūkstoši no Šmidres ir liela dāvana (no valsts - piga) - tā ir nacionālās ņirgāšanās pils. Laboratorijās Hrušcova laika aprīkojums vēl nav tas vecākais.
Voltērs
V
Madām, Jūs, pirms lietot vārdu "mums", par jautājumu pārējiem balsot ļāvāt?
Johans
J
Vēl vairāk darbavietu varētu nodrošināt, par to naudu liekot bezdarbniekiem visu presi tiražēt, pārrakstot ar roku kā mūki viduslaikos. Kā ir, Sarmīte E., būtu štrunts par operativitāti, ka tikai valstij izdevīgi? Senilie pseidointeliģenti nesaprot, ka internets informācijas izplatīšanā ir tāds pat progress kā Gūtenberga saliekamo burtu poligrāfija savā laikā. Kam mums applūdis simbols, ja ir Gaismas Tīkls? Latvija grib kļūt par IT lielvalsti, vai palikt par betonētāju-pumpētāju lielvalsti?
Ihtiandrs
I
Jā, mums vajag Latvijas Zemūdens Bibliotēku. Štrunts par to, ka grāmatu dēļ ūdeni visu laiku jāatpumpē.
specialists
s
Es domāju ka varbūt bija vērts šos bibliotēkas krājumus virtualizēt, tas prasītu daudz mazāku naudu un dotu daudz lielāku labumu.Latviešu literatūra internetā salīdzinot ar citām valstīm nav pieejama vispār.Jebkura ēka ir un paliek tikai ēka. Semināru,lekciju un citu tamlīdzīgu pasākumu rīkošanai krīzes apstākļos mums vietas pietiek. Izvēlētos baudīt bibliotēkas labumus mājās ,siltās čībās un ar kafijas tasi rokās nevis Stikla kalnā.
Spuļģis
S
Mums nevajaga kārtējo reprezentācijas vietu. Mums vajaga reālus (!!!) pasākumus, lai izietu no krīzes,kas patiesībā ilgst jau 18 gadus un tagad ir tikai tās padziļinājums. Mums vajag, lai LV visu laiku nebūtu Eiropas vissliktāko topu augšgalā. Mums vajag, lai bibliotēkas dārgumi būtu pieejami visiem par pieņemamu cenu. Jo tāda cena par kādu aps bibliotēka, mēs nespējam maksāt. Tas ir neprāts! Un par to būs attiecīga alga! Ar vizuļiem pasaulei acis neaizmālēsim un nepierādīsim to, ka esam labāki nekā patiesībā esam.Un vai mums galu galā kādam kaut kas jāpierāda? Mums jādara taču tā, lai pašiem- mums visiem-ir labāk.
ru
r
Man un maniem radiem nav vajadziiga. Un diez vai ir vajadziiga kaadam kas dziivo aarpus Riigas. Nu kaadiem 95% Latvijas cilveeku patiešaam nevajag ne tagad , ne arii vispaar
Marsels Prusts
M
mani interesē no kādiem līdzekļiem jau gadu bez darba esot pārtiek Ēlertes kundze? vai viņa neapmaksā komunālos pakalopojumus un pārtiek no ķieģelīša un tefteļiem tomātu mērcē?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

JL pārskatīs LNB ēkas būvniecības līgumus un pieļauj arī to apturēšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas