Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Ertuganova: Izmaiņām jābūt nodokļos, no kuru nomaksas ir grūti izvairīties

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Greex
G
Nu ko var gribēt no Oļkas...
AAB
A
Nu labi, Šķēle nemaksās par Mākoņiem (ja jau viņš īrē), bet kādam , no kā viņš īrē, būs jāmaksā... Vai tas Tev tik būtiski, vai Šķēle samaksās par Mākoņiem vai kāds cits?!
bargaa
b
Pat Saeimas deputats Skele nemaksaa nodoklus, jo visas kompanijas ofsoros un Makonus iree! Vai sadi zagli ieviesis Latvijaa pareizos likumus? Nekad!
P.
P
Īstenībā nekustamā īpašuma nodoklis vienādi skars gan speciālistus, gan Zatleru, gan kontrabandistus. No tā nevar izvairīties. To arī saka autore.
targash
t
Hm, ja izdomātu kā eksportēt LV banku ekspertus, tad IKP uz iedzīvotāju jūtami pieaugtu.
Vai Olgai patiks
V
Ir dažādi "turīgie" Ir tādi kam laba legāla alga ar ipašām spējām. ir tādi kā Zatlers, kas nem aploksnes Ir tādi kās taisa kontrobandu, tirgo prostitūtas, ņem kukuļus, ir "kretīni", kam maksā "stipendijas" Visus vienā maisā??? Tas tavuprāt ir taisnigi?? Manuprēt NĒ. Nu tad tas, ka lojāli pilsoņi arvien vairāk nemaksās nodoklus un vilsies šai valstī paliks uz tādu ekspertu Olgu un Dombrovska valdibas sirdsapziņas.
P.
P
Es piekrītu autorei. Problēma ir tur, ka naudu vajag tūlīt, tāpēc jāmaksā būs visiem. Nekustamā īpašuma nodoklis ir (un ceru, ka būs) progresīvs, - turīgie maksās vairāk, kas ir sociāli taisnīgi.
Armands KDS
A
Kaut ko tik stulbu var pateikt tikai šādi banku "ekspert " un "analītiķi" , kuriem nav ne mazākās praktiskās pieredzes ekonomikā, bet ir tikai izglītība, teorija un šobrīd labi apmaksāts darbs (tikai kundze piemirsusi, ka tas var skart arī viņu, kā tas bija Komercbankas un Parex gadījumā). Nekas nevar būt mūžigs, arī ieņemamais amats. Tieši ši iemesla dēļ arī Iespējamais finanšu ministrs Vilks un premjers Dombrovskis (nevienu dienu nav strādājis privātā uzņēmumā) domā tāpat, bet vienīgais no kā "nevar izbēgt" ir tas, kas atrodas valsts kasē - ssociālā naudiņa , PVN , valsts un pašvaldību iestādēs strādājošo algas (policisti, skolotāji, mediķi utt) . Valstij jādomā kā iekasēt papildus nodokļus , nevis ņemt tur, kur tas ir vieglāk paņemams, tādejādi uzliekot vē lielāku slogu tiem, kas maksā un iedzenot cilvēkus un uzņēmumus vēl dziļākā ēnu ekonomikā un krīzes bedrē. Dārgie žurnālisti, sākumā pāši iedziļinieties lietā un , tad ņemiet intervijas un drukājiet tās !
Skats no alas
S
Diemžēl nespēju piekrist Ertuganovas idejai, jo izskatās, ka dāma ir ļoti ļoti tālu no reālās situācijas valstī. Ir ciniski runāt par samazināto PVN likmju celšanu, zinot, ka lielai daļai cilvēku jau tagad nav pa kabatai nopirkt grāmatu vai avīzi. Savukārt tūrisms līdz ar likmes celšanu tiks norakts vai arī pretēji - aizies ēnu ekonomikā, norēķinoties bez čekiem un tamlīdzīgi. PVN likmi vispār ir idiotiski aiztikt, jo jau šobrīd tā ir nenormāli augsta, ja salīdzina ar citām pasaules valstīm. Te vairāk izskatās pēc tā, ka jēlīšu valdībai patiesībā nav variantu, kā sakārtot valsti. Un tādēļ meklē iespējas, kur vēl piežmiegt godīgos. Tikai lācītis un pārējie laikam neapzinās, ka reiz arī šim ceļam var pienākt gals un tad viņu baronte vienkārši aizvērsies - patrieks tos šarlatānus no Latvijas. Bet ko šie darīs tad? Nevienam nav vajadzīgi balamutes un nemākuļi, tādēļ šie salīduši Saeimā.
targash
t
Es domāju jāizdomā jauni nodokļi - jāpaplašina bāzi. Ņemiet piemēru no tulpju zemes Holandes, legalizējiet prostitūciju. )
alberts
a
Nu protams - izvairities no NI nodokļa,no IIN nodokļa nav iespejams izvairīties.Tad tik mociet cilvekus un "elitei" bus miers.
Ieva
I
Nezinu, kā tie seksperti izmanās aizmirst vienu ļoti vienkāršu lietu: jā, māju nenoslēpsi, taču, ja nebūs naudas nodokļu nomaksai.....Jā, var teikt, ka, ja naudas nav, jāpārvācas uz ko mazāku, taču kur tas mazākais ir? Piemēram, Rīga nespēj izmitināt pat denacionalizēto namu iemītniekus!
Ieva
I
Mēs jau obligāti apdrošināmies maksājot nodokļus (tie, kas maksā) un uzticot šo lietu privātiem kantoriem, būs ļoti laimīgi privātie kantori, kas varēs uzdzīvot uz velna paraušanu, ļoti nelaimīgi iedzīvotāji, jo, ja vien pēkšņi nesamaksās visi, tāda viduvēja polise maksās ap LVL 500. Un valstij vienalga nāksies vai nu maksāt apdrošinātājiem, vai arī pašai par saviem nodokļiem risināt aprūpes problēmas.
Vai Olgai patiks
V
Ekonomiska domāšana - iespiežam Olgu kaktā un nelaujam izvairīties. Bet kontrobanda, korupcija, bankas ekonomistes diletantisms un cinisms tikmēr svin svētkus.
:)
:
Gribētos tai govij klātienē acīs iespļaut, tai tipa "ekonomistei"... Es varu pāris reizes gadā aizbraukt uz ārzemēm iepirkt drēbes mazāku cenu, sadzīves tehniku, bet tas kas nevar to atļauties, tas būs spiest izvēlēties dārgāko preci, ja reiz tā ļoti nepieciešama... Šajā valstī ir dārgi būt nabagam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas