Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - FM izmaksā prēmijas īsi pirms Godmaņa aizlieguma

Dienu pirms premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) 31.oktobrī izdotās rezolūcijas, kas aizliedz izmaksāt valsts ierēdņiem prēmijas, Finanšu ministrija (FM) paspējusi prēmēt savus darbiniekus par ieguldījumu nākamā gada budžeta veidošanā, vidēji katram ierēdnim samaksājot 490 latus. FM preses dienesta sniegtā informācija liecina, ka par darbinieku prēmēšanu pieņemti divi lēmumi.

30.oktobrī ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis parakstījis rīkojumu par 79 darbinieku prēmēšanu, kuri «bija tieši iesaistīti likumprojekta «Par valsts budžetu 2009.gadam» izstrādē un to veica īsos termiņos, strādājot arī brīvdienās,» norādīja FM preses dienests. Kopumā par centību budžeta veidošanā darbiniekiem piemaksāti 38 000 latu.

Nākamajā dienā, 31.oktobrī, M.Bičevskis parakstījis vēl vienu rīkojumu, kas paredz prēmēt deviņus ministrijas darbiniekus saskaņā ar ikgadējo novērtējumu, kas veikts oktobrī. Kopējā prēmiju summa bija 5300 latu, vidēji katrs darbinieks saņēma 590 latus. Līdz ar šo lēmumu FM vēl paspēja “ielēkt aizejošā vilcienā”, jo tajā pašā dienā, 31.oktobrī, I.Godmanis pieņēma rezolūciju, kas ar 1.novembri aizliedz ministriju un to padotības iestāžu darbiniekiem izmaksāt prēmijas, līdz valdība nebūs pieņēmusi jaunu rīkojumu.

FM preses pārstāve Diāna Bērziņa noliedza, ka lēmums par prēmiju izmaksu pieņemts, zinot, ka sekos I. Godmaņa aizliegums.

Premjera viedokli par FM rīcību Dienai trešdien neizdevās uzzināt, jo viņš bija Varšavā. Viņa padomnieks Edgars Vaikulis Dienai atzina, ka "izveidojusies kutelīga situācija, jo budžeta izveide bija apjomīgs darbs, kas tika izdarīts labi. Tomēr, zinu vairākas iestādes, kas visu gadu taupīja līdzekļus un bija paredzējušas izmaksāt vienu prēmiju gada beigās, bet tagad šī iespēja ir liegta." Jāatgādina, ka karstākajā valsts budžeta skatīšanas laikā ­Saeimā FM vadītājs Atis Slakteris (TP) bija devies atvaļinājumā. E.Vaikulis gan uzskata, ka FM rīcība, lemjot par prēmiju izmaksu dienu pirms aizlieguma rezolūcijas, bijusi tikai sakritība. "Pirms valdības sēdes par šādu lēmumu nebija zināms," norādīja E.Vaikulis.

Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka prēmijas oktobrī saņēmuši arī FM pakļautās Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki. Kādā apjomā izmaksātas šīs prēmijas, VID sola informēt tuvākajā laikā.


(papildināta ar 3. un 4. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas