Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - FOTO: Pedagogu gājiens

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
viena
v
Manuprāt, daudzi skolotāji vēlējās pateikt, ka algas viņiem lielai daļai JAU IR samazinājušās. T.i., likvidējot visas piemaksas, neļaujot strādāt vairāk par vienu slodzi uttt. Un, ja tagad samazinās vēl pamatlikmi par 20 %, kopā dažam labam tas algas samazinājums jau būs krietni lielāks! Nu, tās manas domas, neesmu skolotāja... Iespējams, kļūdos. Bet Koķes kundze šķiet vienkārši tāda ciniska.
martins
m
www. rinaldsbuskovs .lv
skolotāja
s
Skolotāja darbs ir kvalificēts darbs un par to pienākas atbistoša samaksa. Ir vienreiz jāizstrādā valstī taisnīga un atbilstoša darba studas likme - gan skolotājam, gan apkopējai, gan padomniekam un ministram. Idiotiskas ir runas par to, ka kādam maksā mazāk. Ja viņa darbs ir tāds, kuru var strādāt pamatskolu beidzis vai pāris mēnešus arodā apmuļļājies "speciālists", tad tas ir tikai pareizi. Ja cilvēkam ir augsta kvalifikācija un par to tiek maksāta nožēlojama alga, tad tā nav normāla situācija un to pieņemt kā normālu parādību ir nožēlojami.
liecinieks
l
Vai ZZS (T.Koķe) nerīkojas divkosīgi aicinot ministrijas darbiniekus piedalīties gājienā? Treknajos gados tikai skatījās Kalvītim mutē un ļāva uzpūst valsts iespējām nesamērīgi lielas algas pat uz sociālā budžeta (pensionāru) rēķina. Tagad paģiru laikā vajadzētu turēties brašāk!
Taisnība
T
Lauku skolas direktors saņem 650 Ls , kura skolā mācās vairāk par 150 skolēniem . Laukos nav tik dārga dzīve kā pilsētā, nezinu cik tad lielu algu viņi grib. Iedodiet viņiem algu tik lielu kā vairumam pensiju 130 Ls un tad lai brēc. Bet to ka nav pieļaujama tik liela algu proporcija starp lielo valsts uzņēmumu vadītājiem un ierēdņiem tas gan ir fakts.
fg
f
Lauris 00:04 Labi ka neaizmirsāt uzdziedāt. Skanēja labi tas kaķu koris. Turaties učenes. --------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- Gan jau, Die's dos, Tu arī, Lauri, pieaugsi, kļūsi liels un patstāvīgs. Šodien tāds diezin vai esi, neatkarīgi no gadu skaita. Es arī esmu sastapis `učenes` (pat vairāk, nekā gribētos) un redzējis desmitiem nodzītu, profesionāli deformētu skolotāju. Bet es esmu arī sastapis Skolotājus (un daudz!), kas man devuši tikpat, cik vecāki (katrs savā veidā). Tikai uz viņiem (kopā) jau balstos kā personība un esmu tāds, kāds esmu.
fg
f
Problēma 02.04.2009 18:47 Cik Jūs, komentētāji, tālu stāvat no skolas ikdienas dzīves! Nav naudā samaksājams Jūsu, vecāku, nepadarītais darbs. Ģimenes audzināšanas principi ir degradējušies, skolotāji ir ķīlnieki vecāku bezspēcībai. Neviens jauns, talantīgspedagogs neizturēs totāli neaudzināta bērna izgājienus. 4000 pensionāri, kuriem Koķe grib teikt paldies par darbu, vēl mēģina saprast pilnīgā pašgaitā aizlaistos bērnus, bet jaunajiem tas ir nepanesami. Vecāki - Jūsu bērni ir apdraudēti no Koķes uzskatiem! Bet Jūsu izvēle! Cik saprotu no komentāriem - skolotāji ir idioti, tātad arī jūsu bērni tādi būs! ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------- Un ļoti daudz rūgtas patiesības ir šajā komentārā, ko atļāvos iekopēt vēlreiz.
fg
f
Priekš manis visinteresantākās šajā serija bija bērnu bildes. Tas ir, SKOLĒNU attēli. Tā jau ir tā īstā dzīves skola. kad sāk skatīties uz dzīvi plašāk - ne tikai ko savas mājas vai savas klases skatpunkta. Un kad skolotājs vairs nav dievs (vai monstrs vai vēl kaut kas), bet tāds pat cilvēks, kā tētis un mamma un kaimiņi un citi pieaugušie...
cits
c
Irijā cilvēkam ir jāmaksā nodoklis: 25 000 eiro gadā mīnus neapliekamais minimums ( ap 9600 eiro gadā) = 20 % ( nevis 25 , 9 un un darba devēja nodoklis. Summa virs 25 000 apliekas ar vienu nodokli -42 %. Mums mēnesī neapliekamais 50 Ls ( Īrijā pie 200 eiro), toties virs 23 800 neapliekas nemaz ( tur no tā ņemru au 42 %) Skaidrs, ka naudas nav.
Lauris
L
Labi ka neaizmirsāt uzdziedāt. Skanēja labi tas kaķu koris. Turaties učenes.
Tikai
T
Vai nebija jokaina situācija, kad visapkārt pilns ar poličiem, bet Repše teic - netiks ne jums, ne policijai.Šajā brīdī poličiem vajadzēja pievienoties skolotājiem, bet viņi apmulsa kā vienmēr, nebija pavēles.
Zigurds
Z
No valsts, kura neciena skolotājus un policistus, nekas labs nav sagaidāms. Iznāk kretīni, kuri savā valdībā ievēl lelākos kretīnus. Nebūs pat kas izaudzēs kartupeļus un tos nomizos.
Sumbrs
S
Repše bija kā nobijies šunelis. Aste kājstarpē. Jādomā, ko runāt, lai saimnieki nepadzen. Bet saimniekiem kājas ieaugušas noziedzīgajā pagātnē, nedrīkst pat pīkstēt, kāpēc mums Latvijā tik slikti iet. Tāpēc tāda vāvuļošana: redziet, mums uznākusi tāda neraža, ko tu liktenim padarīsi... Jums tas jāsaprot. Einār, saņem drosmi, nokrati važas. Pasaki, ka Latvijas pēcatmodas traģēdijas vaininieki - "Latvijas ceļš" tā satelīti, un pēcteči - ir pelnījuši civilu un politisku nāvessodu un tādu arī saņems. Lai tikai izglābjamies no valsts bojāejas, līdz kurai to politika novedusi. Einār, esi beidzot vīrs, ja gribi atgūt uzticību. Tad skolotāji neļaus tevi atlaist, ja tik tālu nonāks.
Kam tagad viegli?
K
Celtniecībā tagad vīri arī pa minimālo 180,- sākuši un ir gatavi strādāt.. Un ko Jūs teiktu par zivju konservu darbiniekiem - nupat viņiem pārskaitīja par 2008.g.augusta mēnesi.
tautumeita auzaas
t
nu ārpus rīgas rajona mazajās skolā ir mazas algas pedagogiem, bet tā jocīgi prasīt lagas nesamazināt, ja visiem samazina. nezinu ko domāt. laikam nevajag.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

FOTOGALERIJAS NO REĢIONIEM


FOTO: Tukuma rajona pedagogi pošas uz Rīgu

FOTO: No Bauskas uz Rīgu izbrauc pieci autobusi

FOTO: Jelgavā autobusos sakāpj ap pustūkstotis pedagogu


LASI VĒL


Ziņo V. Dreijere no notikumu vietas: pēc politiķu runām pedagogi sāk izklīst

Koķe uzdevusi padotajiem doties uz pedagogu protesta akciju


Koķe: daudzviet Eiropā skolotājiem neapmaksā atvaļinājumu

Skolotāji gatavi arī badastreikam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas