Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta - FOTO: Zatlers pasniedzis akreditācijas vēstules vēstniekam NATO Riekstiņam

Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules topošajam Latvijas vēstniekam NATO Mārim Riekstiņam un vēstniekam Kazahstānā Jurim Maklakovam.Laikā no 2007.gada 8.novembra līdz 2010.gada 29.aprīlim M.Riekstiņš bija ārlietu ministrs un viņam ir ilggadīga pieredze Latvijas diplomātiskajā dienestā kopš 1992.

gada. Būdams Ārlietu ministrijas Valsts sekretārs laikā no 1993.gada līdz 2004.gadam, viņš vadīja Latvijas delegācijas iestāšanās sarunas ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO). Savukārt 2004.gadā jau pēc Latvijas pilntiesīgas dalībvalsts statusa Aliansē, M.Riekstiņš pildīja Latvijas vēstnieka ASV pienākumus, iesaistoties arī NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Rīgā 2006.gadā organizēšanā.

J.Maklakovs pašlaik ir ĀM Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas padomnieks ar specializāciju Centrālāzijas valstīs, īpaši Kazahstānā. Centrālāzijas reģionu J.Maklakovu saista trīs gadu militārā dienesta pieredze minētajā reģionā. Darbu ĀM viņš sācis pērnā gada augustā, kļūstot par padomnieku ministra birojā.

Iepriekš J.Maklakovs bijis Nacionālo Bruņoto spēku komandieris, Gaisa Spēku komandieris un Nacionālās Aizsardzības akadēmijas rektors, dzīves gaitā iegūstot virkni apbalvojumu par personisko ieguldījumu un pašaizliedzīgu darbu valsts interesēs.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas