Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Ģenerāprokuratūra izvērtēs arī citu Jūrmalas prokuroru rīcību

Pamatojoties uz informāciju, kas saņemta no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), un Prokuratūras likumu, par apkaunojošu rīcību, kas nav savienojama ar prokurora amatu, ar ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pavēli šodien no amata atstādināta Jūrmalas pilsētas prokuratūras prokurore Irina Bogdanova, Dienu informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks. Šobrīd prokuratūrā tiek izvērtēti notikušā apstākļi, lai varētu lemt par tālāko rīcību.

J.Maizītis šodien atgādināja, ka pēdējā laikā jau vairākkārt publiski izteicis šaubas par dažu prokuroru godaprātu, ko šis gadījums ir pierādījis. Visticamāk, Ģenerālprokuratūra paralēli KNAB izmeklēšanai uzsāks citas pārbaudes, kurā tiks izvērtētas arī citu Jūrmalas prokuroru rīcība no disciplinārā un ētikas viedokļa, sacīja J.Maizītis. Kā piemēru ētikas kodeksa pārkāpumam, par ko prokuroru var atlaist, viņš minēja ārpusdarba attiecības, kas apkauno prokurora godu.

Diena jau ziņoja, ka saistībā ar šo kukuļošanas lietu KNAB 17.oktobrī vēlu vakarā aizturēja I.Bogdanovu un kādu viņas paziņu, kas, iespējams, bija starpnieks.

KNAB publiskotā informācija vēsta, ka kukulis 25  000 latu apmērā tika pieprasīts par to, lai prokurore nodrošinātu kādai personai labvēlīgu lēmumu pieņemšanu kādā kriminālprocesā, kas saistīts ar iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Pagājušajā piektdienā KNAB aizturēja prokurori pēc pieprasītā kukuļa daļas – 15  000 latu apmērā, saņemšanas. Neoficiāli zināms, ka runa ir par I.Bogdanovu. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu par to ir informēts Ģenerālprokurors. Neoficiāli arī zināms, ka I.Bogdanovas darba kabinetā veikta kratīšana.

KNAB izmeklētājs atzinis prokurori par aizdomās turēto sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā – kukuļņemšanu, kas saistīta ar izspiešanu (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa), savukārt starpnieku – par starpniecību kukuļošanā (KL 322.panta pirmā daļa).

I.Bogdanovai un starpniekam tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Kā pastāstīja J.Maizītis, I.Bogdanova (dzimusi 1978.gadā) Jūrmalas prokuratūrā strādā kopš 2001.gada.

Iespējams, KNAB svētdien veicis kratīšanu arī Jūrmalas pilsētas prokuratūras virsprokurore Sigitas Priedes darba kabinetā, liecina Dienas rīcībā esošā neoficiālā informācija. J.Maizītis uz šādu jautājumu atbildēja vien to, ka kratīšanas tika veiktas vairākās vietās.

Zvanot uz Jūrmalas pilsētas prokuratūras kontakttālruni, Diena saņēma atbildi, ka S.Priede patlaban darba darīšanās atrodoties ārpus darba telpām. Uz jautājumu, vai viņas kabinetā veikta kratīšana, prokuratūras kancelejas pārzine Aira Vekmane atbildēja: “Es nezinu. Es vakar nebiju darbā”. Savukārt vēlāk viņa pastāstīja, ka virsprokurore pārdzīvotā stresa dēļ iesniegusi slimības lapu.


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas