Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Godmanis atkal gatavs sarunām ar JL

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pēc trešdien saņemtā uzticības balsojuma atkal ir gatavs runāt par koalīcijas paplašināšanu. Preses konferencē viņš atzina, ka sāks sarunas ar opozīcijā esošo partiju Jaunais Laiks (JL), ar kuru jau bija nobriedis sākt pārrunas pirms JL pieprasīja viņa demisiju. I.Godmanis trešdien neuzticības balsojumu izturēja.

Premjers klāstīja, ka trešdien viņam bijusi saruna ar JL Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Arti Kamparu un no I. Godmaņa teiktā varēja saprast, ka ir gūta pārliecība par JL gatavību sarunām par ienākšanu viņa valdībā. Godmanis uzsvēra, ka ar JL “runās par saturu, lai to visu neievilktu garajā”.

Ar kādām vēl opozīcijas partijām I. Godmanis ir gatavs runāt, viņš neatklāja. Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka labprātāk valdībā redzētu ministrus, kas ir partiju biedri, ne bezpartejiskus. Godmanis neatbildēja, kurus ministrus no esošajiem viņš vēlētos nomainīt, sakot “nedabūsiet mani uz ministru nosodīšanu”.

"Ja kāds ir mainījis savas domas par koalīciju, tad tās ir pašas valdību veidojošās partijas, kuras vienā mirklī teic, ka valdība ir rīcībspējīga, sola atsaukt ministrus, bet pēcāk nobalso par uzticību premjeram," norādīja Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa. Dienai viņa uzsvēra, ka partija nav mainījusi savu nostāju - tā uzskata, ka koalīciju tai nav "jāstutē" un valdības viena no lielākajām problēmām ir tās vadītājs.

Artis Kampars (JL) pastāstīja, ka ar I.Godmani runājis pēc raidījuma “Kas notiek Latvijā?”. Saruna bijusi privāta par dažādiem tematiem, taču “par iešanu valdībā no mūsu puses nav bilsts pat ne mazākais vārds”.

“Mēs ļoti alkstam vispār jebkādas sarunas ar  politiskajām aprtijām. Tā ir pirmā reize divos gados, kad pusdivpadsmitos vakarā pēc raidījuma šāda saruna notika,” uzsvēra A.Kampars.

Diezgan skaidri arī viņš varot pateikt, ka JL nepievienosies esošajai koalīcijai. Neesot arī pamata domāt, ka JL varētu savu nostāju mainīt. Viņš uzskata, ka jebkuras sarunas par valdības papildināšanu beigsies bez rezultāta. JL uzskata, ka nepieciešama jauna valdība, ar augstu uzticību un neitrālu premjeru.

Atgādinām, ka vakar Saeimas ārkārtas sēdes debatēs Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aicināja I.Godmani rīkoties un nekavēties ar plašākas koalīcijas izveidi, pretējā gadījumā iniciatīvu uzņemsies Tautas partija.

“Jau divas nedēļas runājam par jaunu koalīciju, meklējam Laimes lāci – neitrālu Ministru prezidentu, acīmredzot, Laimes lāča nebūs, jo mums nav Sūnu ciema uz ko aizbraukt. (…) Aicinām Ministru prezidentu uzsākt sarunas par plašāku koalīciju. Tautas Partija vienojās, ja sarunas netiek uzsāktas, atļaujamies ņemt iniciatīvu savās rokās.”


(papildināta ar A.Kampara teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas