Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Godmanis par glābšanas plānu Briselē runāšot vien aizkulisēs

Eiropas Komisija apsveic Latvijas parlamentu ar ekonomikas stabilizācijas programmas pieņemšanu, jo tas ļaus pabeigt sarunas par finansiālās palīdzības piešķiršanu Latvijai. To piektdien paziņoja Eiropas Savienības Ekonomikas un monetāro lietu komisāra Hoakina Almunia pārstāve. Pēc viņas teiktā, tuvāko dienu vai vēlākais nedēļas laikā Eiropas Komisija (EK nāks klajā ar paziņojumu par palīdzības apmēru.

Pagaidām EK atsakās nosaukt konkrētus skaitļus, taču tiek uzsvērts, ka tiks izstrādāti stingri noteikumi saskaņā ar kuriem vairākos fāzēs šī nauda tiks piešķirta. Par tiem sīkākas detaļas netiek sniegtas. Neoficiāli komisāram tuvu stāvošas personas atzīst, ka Latvija būtu varējusi izvairīties no nepieciešamības ieviest tik drastiskus budžeta pasākumus, ja tā būtu laikus ieklausījusies tai izteiktajos brīdinājumos. Savulaik EK bažās par Latvijas ekonomikas pārkaršanu mudināja spert soļus ekonomikas stabilizācijai.

Pagaidām nav skaidrs, vai premjerministram Ivaram Godmanim (LPP/LC), kurš piektdien rīta pusē ieradies ES līderu sanāksmē Briselē, būs atsevišķas sarunas par naktī uz piektdienu pieņemto Latvijas ekonomikas glābšanas plānu. Kā sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), oficiālas tikšanās I.Godmanim nav ieplānotas. Taču pastāvot iespēja, ka ar valstīm, kas ir apņēmušās palīdzēt Latvijai izkļūt no krīzes, I.Godmanis mēģināšot runāt neoficiāli.

Kā jau ziņots, palīdzību Latvijai apņēmies sniegt ne vien Starptautiskas valūtas fonds un Eiropas Savienība, bet arī Ziemeļu un Baltijas reģiona valstis. Igaunijas premjers Andrus Ansips ceturtdien Briselē paziņoja, ka arī šī Latvijas kaimiņvalsts ir nolēmusi palīdzēt ekonomikas atveseļošanā. Pagaidām gan neesot skaidrs par to, cik lielu naudas summu Latvijai varētu piešķirt Igaunija.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas