Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Godmanis valsts iestādēm aizliedz rīkot svinīgos pasākumus

Trešdien Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) izdevis rīkojumu visām ministrijām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, Valsts Civildienesta pārvaldei, Informācijas analīzes dienestam un Valsts kancelejai nodrošināt, lai minētajās institūcijās un to padotības iestādēs netiktu rīkoti iestāžu kolektīvie svinīgie vai atpūtas pasākumi no valsts budžeta līdzekļiem, ārvalstu finanšu palīdzības vai iestādes ienākumiem, Dienu informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Lēmums ir pieņemts, pamatojoties uz 2008.gada budžeta ieņēmumu izpildes pasliktināšanos. Ierobežojums neattiecas uz tām valsts iestādēm, kuras atzīmē institūcijas 90.gadu pastāvēšanas gadadienu un ir minētas Ministru kabineta 2008.gada 7.maija rīkojumā „Par Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas pasākumu finansēšanu un finanšu līdzekļu izlietojumu”.

Jau vēstīts, ka 28. novembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) plānojis par nepilniem 11 tūkstošiem latu centrālā aparāta darbiniekiem dāvāt Nacionālās operas veidoto Džuzepes Verdi operu Aīda kā kolektīva saliedēšanas pasākumu. No premjera Ivara Godmaņa pārstāvja Edgara Vaikuļa teiktā noprotams - gadījumā, ja VID šo pasākumu neatcels, rezolūcija tiks pārkāpta. "Premjers nevērtē katru pasākumu, ko iestādes rīko, bet būtība ir nepārprotama - netērēt līdzekļus," stāsta E. Vaikulis. Viņš norāda, ka premjers ar šo dokumentu ir paudis politisko gribu, bet, ja nauda tomēr tiks tērēta, tad tas tiks arī izvērtēts.

Pamatojoties uz Valsts kontroles ieteikumu, Valsts kancelejas vadībā starpinstitūciju darba grupa ir izstrādājusi instrukcijas projektu „Par kārtību, kādā valsts budžeta līdzekļi izmantojami iestādes kolektīvajiem pasākumiem”. Instrukcijas projekta mērķis ir noteikt ierobežojumus, kādos gadījumos un kādā apmērā valsts pārvaldes iestāžu kolektīvajiem pasākumiem ir izmantojami valsts budžeta līdzekļi. Instrukcijas projekts paredz, ka 2009.gadā kolektīvajiem pasākumiem valsts budžeta līdzekļi nav izmantojami. 


(papildināta ar trešo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


VID 11 000 latu tērēs darbinieku saliedēšanai operas izrādē "Aīda"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas