Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Gruškevica disciplinārlietu izmeklēs līdz septembrim

Valsts civildienesta pārvalde (VCP) līdz 8.septembrim pagarinājusi termiņu, kurā jāizmeklē disciplinārlieta pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāru Mareku Gruškevicu (TP) saistībā ar IZM darbinieku komandējumu uz Kanādas pilsētu Halifaksu hokeja čempionāta laikā.

Kā ziņots, disciplinārlieta ierosināta, jo atklātas formālas neprecizitātes komandējuma organizēšanas kārtībā. 7.jūlijā uzsāktā izmeklēšana nav pabeigta likumā noteiktajā viena mēneša termiņā, jo M.Gruškevica paskaidrojumi VCP saņemti 7.augustā, Dienu informēja VCP priekšnieks Māris Skudra. "Gala atzinumam bija jābūt 8.augustā, bet vienas dienas laikā to sagatavot nebija iespējams, jo tika atsūtīti jauni argumenti uz kādām 10 lapām," paskaidroja M.Skudra.

Nekādi termiņi no M.Gruškevica puses neesot pārkāpti, jo "cilvēkam jādod iespēja izvērtēt visus apstākļus," sacīja M.Skudra. VCP priekšnieks arī apsolīja, ka gala atzinums būs gatavs pirms noliktā termiņa. "Tas noteikti nebūs 8.septembris, bet šī vai nākamā nedēļa," sacīja M.Skudra.

Diena jau ziņoja, maija sākumā uz Kanādu bija devusies IZM Eiropas lietu departamenta vadītāja Gunta Arāja un valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) padomnieks Oskars Balodis, kurš savulaik tādā pašā amatā deva padomus toreizējam premjeram Aigaram Kalvītim (TP). IZM pārstāvji noliedza, ka devušies komandējumā, lai skatītos hokeju, bet gan lai veicinātu Latvijas un Kanādas sadarbību izglītības jomā, tomēr apstiprināja, ka apmeklējuši arī spēles.

Sākotnēji uz Kanādu vēlējies braukt M.Gruškevics, bet rīkojumu par viņa komandējumu ministre atteikusies parakstīt. Kā paskaidroja izglītības ministres Tatjanas Koķes (ZZS) padomniece Agnese Korbe, ministre rīkojumu neparakstīja, jo "šajā laikā mūsu komandējuma grafikā Kanāda nebija paredzēta". Tomēr ministre var lemt tikai par valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra un sava biroja darbinieku komandējumiem. Par visiem pārējiem lemj valsts sekretārs, viņš arī atbild par to, kuru darbinieku sūtīt, saka A.Korbe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas