Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Gudeles biroja vadītāja: pasākums bija ministres iniciatīva

«Simtprocentīga atbildība par pasākumu ir jānes ministrei, jo šeit nevar būt nekāda runa par kaut kādu “pārprasto darbinieku lojalitāti”,»_ Dienai _sacīja e–lietu ministres Inas Gudeles (ZZS) biroja vadītāja Rigonda Balgalve–Abrama. Viņa stāsta, ka pērn jūnijā notikušās ministres dzimšanas dienas svinības sekretariāta darbiniekiem bijusi I.

Gudeles iniciatīva. Jāatgādina, ka I.Gudele līdz šim apgalvojusi, ka par pasākumu, kurā ēsta zemeņu kūka un dzerts vīns, bet tas tika noformēts kā seminārs pašvaldību pārstāvjiem par e–pakalpojumiem un izmaksāja teju 800 latus valsts naudas, nav zinājusi, jo darbinieki viņai vēlējušies sarīkot «patīkamu pārsteigumu».«Vēlos izteikt nožēlu, ka sekretariāta augstākā politiskā un administratīvā (domāta bijusī sekretariāta vadītāja Olita Magone) vadība noveļ atbildību uz sev pakļautajiem darbiniekiem, kas šajā konkrētajā gadījumā nebija lēmuma pieņēmēji,» pauda R.Balgalve–Abrama. Viņa izteica arī «dubultnožēlu», ka tādā veidā tiekot grauta Latvijas ierēdniecības profesionalitāte, publiski bez vainas apšaubīta cilvēku reputācija, kā arī kopumā maldināta Latvijas sabiedrība.R.Balgalve–Abrama uzskata, ka I.Gudeles un O.Magones rīcība neiztur «nekādus politiskās ētikas pamatprincipus». «Saskaņā ar darba līgumu mums, biroja darbiniekiem, ir jāpilda gan ministres rakstiskie, gan mutiskie rīkojumi,» piebilda I.Gudeles biroja vadītāja.«Politiķiem par savu rīcību ir jāuzņemas atbildība,» sacīja R.Balgalve–Abrama, tomēr pieminēja, ka ļoti augstu vērtē I.Gudeles profesionalitāti un to, ko viņa izdarījusi Latvijā. «Es saprotu, ka katram var gadīties kļūdas, taču tās ir jāizvērtē un jāizvairās no tām nākotnē,» viņa noslēdza.

I.Gudeles padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inese Auniņa paziņoja, ka ministres komentārs nesekos. «Biroja vadītājas brīva izvēle ir tas, ko viņa pauž un kādā veidā,» par R.Balgalves–Abramas teikto sacīja I.Auniņa.

Diena.lv rakstu par O.Magones stāstīto kā tika organizētas ministres dzimšanas dienas svinības lasi šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas