Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Imša naudu ņēmis "labākai dzīvei"

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieks Jānis Imša, kas apsūdzēts par naudas zādzību no biroja, tiesai padarīto skaidroja ar vēlmi par labāku dzīvi. Viņa ienākumi sākotnēji esot bijuši tikai 500 latu _uz rokas, _taču sieva nestrādāja un bija jāuztur divi bērni.

Tiesai viņš klāstīja savu versiju par notikušo - naudu ņēmis vairākās reizēs pa 200 līdz 1000 latiem ikdienas vajadzībām, vienmēr ar apņemšanos atlikt to atpakaļ. Naudu tērējis dažādiem mērķiem, piemēram, 5000 latu ceļojumam uz Krētu 2006. gada vasarā utml.

Apsūdzībā norādīts, ka naudu viņš sācis piesavināties no 2004. gada 9.septembra, taču J.Imša teica, ka naudu viņš sācis ņemt vēlāk. Skaidrojot iemeslu, kāpēc veicis likumpārkāpumu, viņš teica: “Labākas dzīves vēlme. Ja es zinātu visas atbildes, tagad tiesas priekšā nestāvētu.”

Jau vēstīts, ka gan bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs, gan KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe uzskata, ka nauda no KNAB nozagta vienā reizē. Tam nepiekrīt prokuratūra.

Imša izmeklētājiem arī skaidrojis, ka pirmo reizi piesavinājies naudu, jo slēpojot savainojis kāju un, saprotot, ka nepieciešamās naudas ārstēšanai viņam nav, nolēmis to uz neilgu laiku paņemt no darba seifa. Paņemto naudu Imša samainījies no eiro pret latiem un izlietojis ārstēšanās un citiem izdevumiem. Lai gan jau uzreiz sapratis, ka tik liela summa viņam nemaz nav nepieciešama, brīdī, kad to ņēmis, par to neesot domājis, par Imšas liecību vēsta BNS.

"Nedomāju, ka kādam radīsies ļaunums," pirmstiesas izmeklēšanā sniegtajās liecībās sacīja Imša, uzsverot, ka naudu ņēmis ar domu to atdot, tiklīdz būs iespēja.

"Nožēloju savu rīcību, taču to izdarīju galējas nepieciešamības gadījumā," Imša vēl minējis savās pirmstiesas izmeklēšanai sniegtajās liecībās.

No lietas materiāliem arī izriet līdz šim sabiedrībai nezināms fakts, proti, Imša bija sācis piesavināties arī naudu no KNAB operatīvās darbības finansēšanai paredzētajiem līdzekļiem. Tā kā šiem līdzekļiem visu laiku bija jābūt uz vietas, lai segtu iztrūkumu, viņš ņēmis naudu no krimināllietām.

Naudu gan no operatīvās darbības finansēšanas līdzekļiem, gan krimināllietām Imša sāka ņemt 2005.gada pavasarī, piesavinoties dažādas summas - gan dažus simtus latu, gan tūkstošus, taču viņš uzsver, ka katru reizi naudu ņēmis ar domu to atlikt atpakaļ.

Prokurore Velta Zaļūksne žurnālistiem tiesas pārtraukumā gan uzsvēra - versija par to, ka naudu Imša ņēmis no operatīvās darbības finansēšanai paredzētajiem līdzekļiem, nav apstiprinājusies. Izmeklēšanā esot ieguldīts liels darbs, lai šādu versiju pārbaudītu, taču tam netika atrasti pierādījumi. Izmeklēšanā pierādījusies tikai viena versija - ka nauda ņemta no krimināllietās atsavinātajiem līdzekļiem.

Nekādos darījumos un akcijās viņš naudu nav ieguldījis.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Strīķe uzskata, ka nauda no KNAB nozagta vienā reizē

Nauda zagta no lielākajām KNAB izmeklētajām lietām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas