Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Jaundžeikars: Kažociņš nav politiski neitrāls

Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) uzskata, ka Kažociņa kandidatūra Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amatam nav politiski neitrāla. Šorīt intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīga Avīze viņš pozitīvi izsakās arī par iespējamo drošības dienestu vadītāju rotāciju.

Jaundžeikars uzskata, ka SAB strādā konkrētas mediju grupas - laikraksta Diena un daļēji arī laikraksta Latvijas Avīze – interesēs.Dz.Jaundžeikars spriež, ka ir jūtams acīmredzams spiediens gan uz Saeimu, gan uz ministriem, lai viņi neuzdrošinātos Kažociņu nomainīt un domāt kaut kā savādāk. “Masu medijos tiek draudēts – ja netiks nosaukta Kažociņa kandidatūra, tūlīt pat tiks organizēti protesti un piketi. Ja šādas akcijas tiešām tiks organizētas slepenā dienesta vadītāja aizstāvībai, tad tas nepārprotami pierādīs, ka šī kandidatūra nav politiski neitrāla,” uzskata Jaundžeikars, uzskatot, ka presē uzsāktā ažiotāža loģiski rada aizdomas, ka šī persona tomēr nav politiski neitrāla.Jaundžeikars arī pauž neizpratni par to, ka SAB vadība un darbinieki sniedz intervijas un skaidrojumus presē par dienesta darbības detaļām. "Tā, manuprāt, bija klaja izrādīšanās pirms priekšnieka pilnvaru termiņa beigām," intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacījis Jaundžeikars."Vēl mēs redzējām, ka noteikta mediju grupa jau ilgi pirms SAB direktora pilnvaru termiņa beigām akcentēja un aktualizēja šo notikumu. Tas liecina par to, ka ir noteikta interešu grupa, kas dara visu iespējamo, lai tikai SAB direktora amatā paliktu konkrēta persona - Jānis Kažociņš," paudis komisijas vadītājs.Jaundžeikars arī atklājis, kas ir šī mediju grupa."To [grupu] pārstāv mediji: laikraksts "Diena" un daļēji arī "Latvijas Avīze", kas publicēja pirmo izklāstu saistībā ar krievu spiega izraidīšanu. Jautājums: kas stāv aiz šiem laikrakstiem, kas ir šo laikrakstu saimnieki? "Dienu" daudzas lietas saista ar Sorosa fonds - Latvija darbību. Kam pieder Latvijas Avīze, arī ir zināms," teicis komisijas vadītājs.Komisijas vadītājs arī izsakās pozitīvi par iespējamo drošības dienestu vadītāju savstarpēju nomaiņu. “Ja kāds uz ilgu laiku iesēžas vienā amatā, viņam sāk šķist, ka dienestā viss ir kārtībā. Atnākot šajā amatā citai personai no līdzīga dienesta, tā uzreiz pamana nepilnības un dienesta pilnveidošanas iespējas. Šāda rotācija valstij dotu lielu labumu,” intervijā norāda Jaundžeikars.Runājot par sava partijas biedra Aināra Šlesera (LPP/LC) iepriekš Dienai teikto, ka Kažociņš ir visoptimālākā kandidatūra SAB vadītāja amatā, Jaundžeikars norādīja, ka tās noteikti bija viņa personīgās domas, kuras neiespaido viņa viedokli un lēmumu, par ko balsot. “Mums katram ir savi pienākumi. Man uzticēts vadīt Nacionālas drošības komisiju. Partijas vadītājs vienmēr ir teicis: ja jums ir jālemj, jūs arī pieņemiet lēmumu, tas ir jūsu darbs,” norādīja Jaundžeikars.

(papildināts viss teksts)

Top komentāri

Jānis
J
Kāds pretīgs cilvēks,kas par viņu ir vēlējis? Ja pasaka, tad vienas riebeklības. Viņa viens purs izsauc pretīgumu.
jautājums
j
Kam tu kalpo, Jaundžeikar ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas