Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - JL aicina politiķus sadarboties valstij svarīgos jautājumos

Partijas Jaunais laiks (JL) dome savā pirmajā atklātajā sēdē šodien Talsos pieņemtajā rezolūcijā paudusi viedokli, ka Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem jākonsolidējas un jāsadarbojas valstij svarīgos jautājumos, vadoties no vēlētāju, ne partiju vai pašu politiķu personīgām interesēm.

Artis Kampars, JL domes vadītājs, Dienai paskaidroja, ka šis aicinājums nav rokas sniegšana valdošajai koalīcijai, bet gan aicinājums visiem politiskajiem spēkiem. “Vienmēr var atrast kaut kādus saskares punktus, piemēram, reģionālā reforma,” sacīja domes līderis. Pēc viņa teiktā, ļoti strauji tuvojas brīdis, kad “varam attapties problēmās”, jo sabiedrības ticība politiķiem ir ļoti zema un “demokrātiskā sistēma sāk buksēt”, ja liela daļa vēlētāju vispār nevēlas doties uz vēlēšanām. A.Kampars sacīja, ka JL gaida atsaucību no citām partijām, taču nekādas konkrētas sarunas vai rīcība pēc rezolūcijas pieņemšanas nav plānota. Kā vienu no iemesliem partiju sadarbībai, JL domnieks minēja arī valsts ekonomiskās problēmas.

Rezolūcijā ar nosaukumu “Par uzticības atjaunošanu politiķiem” JL domnieki atzīst, ka politiķu rīcības dēļ sabiedrība netic ne politiķiem, ne situācijas stabilizēšanai valstī kopumā. Ņemot vērā atbildību, kuru politiskajām partijām un to biedriem paredz Satversme, JL dome aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas un katru tās pārstāvi personīgi sadarboties valstij svarīgos jautājumos, vadoties no vēlētāju interesēm, nevis partiju un politiķu personīgā labuma.

Kolēģi tiek aicināti likumprojektus Saeimā atbalstīt atkarībā no to aktualitātes nevis iesniedzēja, kā arī, iesaistot nevalstiskās organizācijas un plašu iedzīvotāju grupu pārstāvjus, vienoties par rīcības plānu sabiedrības uzticības atjaunošanai un to konsekventi realizēt.

Politiķi aicināti arī atteikties no vēlētāju uzrunāšanas ar dārgu reklāmu starpniecību, un veltīt visas pūles sabiedrības informēšanai klātienē visās iespējamajās vietās un auditorijās, kā arī priekšvēlēšanu kampaņās neizmantot nomelnojošas vai pozitīvisma kampaņas. JL aicina līdz kampaņu sākumam sakārtot likumdošanu, lai partiju reklamēšanās nolūkā nebūtu iespēju atsaukties uz likumu robiem.

Rezolūcijā pausts aicinājums konsekventi ievērot likumus un deputātu ētikas kodeksu, lai pret politiķiem būtu piemērotas tādas pašas prasības kā pret jebkuru mūsu valstī, un aktīvi aicināt iesaistīties politiskajā procesā arvien jaunus cilvēkus, kuri varētu būtiski mainītu politisko vidi.

(Papildināta ar A.Kampara viedokli)








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas