Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Juridiskā komisija par Bičkoviču lems bez SAB atzinuma

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atzinumu sola sagatavot ne ātrāk kā šīs nedēļas beigās, taču Saeimas Juridiskā komisija jau otrdien, 27.maijā, plāno lemt par Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča kandidatūru AT priekšsēdētāja amatam, liecina Saeimas mājas lapā publicētā informācija. Komisijas vadītāja Vineta Muižniece (TP) skaidro, ka lēmumu nevar atlikt - to nosaka Saeimas kārtības rullis.

SAB preses sekretāre Iveta Maura Dienai sacīja, ka pašlaik SAB vēl gaida materiālus no Drošības policijas, tāpēc atzinumu varētu sagatavot ne ātrāk kā šīs nedēļas beigām. Kā Dienai skaidroja Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP), saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa noteikumiem komisijai lēmuma projekts par I.Bičkoviču jāsagatavo 15 dienu laikā no kandidatūras iesniegšanas Saeimā. Šis termiņš beidzas jau šonedēļ, tāpēc komisija savu lēmumu plāno pieņemt jau, iespējams, rīt.

Muižniece izteicās, ka, iespējams, rīt balsojums nenotiks, taču līdz ceturtdienai tas jebkurā gadījumā ir jāizdara. "Ja deputāti būs gatavi, tad komisija pieņems lēmumu," par iespējamību jau rīt aizklāti balsot par Bičkoviču teica Muižniece. Viņa uzsvēra, ka nevar pasteidzināt SAB darbu.

Komisijas sēdē piedalīsies pats I.Bičkovičs un arī līdzšinējais AT priekšsēdētājs Andris Guļāns.

Jau ziņots, ka AT tiesnešu plēnumā 9.maijā I.Bičkoviču izvirzīja AT priekšsēdētāja amatam. Par I.Bičkoviča apstiprināšanu amatā jālemj Saeimai. I.Bičkovičam nepieciešams saņemt speciālo atļauju valsts noslēpumam.

Pats I.Bičkovičs iepriekš pauda pārliecību par labvēlīgu atzinumu no SAB puses. Savukārt, ja SAB tomēr nedos I.Bičkovičam augstāko pielaidi valsts noslēpumam, viņš to pārsūdzēs Ģenerālprokuratūrā.


(pievienota 3. rindkopa, precizēts informācijas avots no SAB)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas