Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Kalvītis atkāpšoties 5.decembrī

Paredzams, ka premjers Aigars Kalvītis (TP) atkāpsies 5.decembrī un ceturtdien aicinās Saeimu balsot par uzticību trīs jauniem ministriem — ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (TP), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam (TP) un labklājības ministrei Ivetai Purnei, liecina Dienas rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Lūgts to komentēt, A.Kalvītis teica, ka «valstī ir vajadzīga politiskā un ekonomiskā stabilitāte un nekādās intrigās un politiskajās spēlītēs nevar ielaisties». Par iespējamo atkāpšanās datumu premjers varētu paziņot šodien pēc koalīcijas padomes sēdes. A.Kalvītis apgalvoja, ka ir pārliecinājis par šādu turpmāko rīcību arī Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Prezidents pēc tikšanās ar premjeru trešdien sacīja, ka nav mainījis savas domas un uzskata, ka pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas Saeimā A.Kalvīša vadītajai valdībai ir jāatkāpjas, ziņo LETA. «Es neesmu mainījis savas domas, valdība savus resursus ir izsmēlusi,» uzsvēra V.Zatlers un mudināja rīt, 8.novembrī, Ministru prezidentu rīkoties valstiski atbildīgi, proti, saskaņā ar valsts interesēm. «Es esmu pārliecināts, ka Ministru prezidents pieņems valstiski atbildīgu lēmumu par valsts tālāko likteni un par valdības likteni,» sacīja V.Zatlers.

Aģentūra LETA ziņo, ka premjers  TP frakciju informējis, ka nākamais premjers būtu jāizraugās trim lielākajiem koalīcijas partneriem - Tautas partijai (TP), Latvijas Pirmajai partijai/Latvijas ceļam (LPP/LC) un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) savstarpēji vienojoties. Iecerēts, ka par personālijām jaunajā valdībā runās tikai novembra nogalē, kad būs zināms vai apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) paliks strādāt koalīcijā, jo pašlaik tiek pieļauta šķelšanās minētās partijas kongresā.

Plānots jau tagad sākt darbu pie jaunās valdības deklarācijas rakstīšanas, un nevienai no koalīcijas partijām neesot aizliegts nosaukt savu premjera amata kandidātu. Taču akcents tuvākajā laikā tikšot likts nevis uz personālijām, bet uz nākamās valdības veicamajiem darbiem.

Plānots, ka trīs jaunie ministri, kuri jau rīt varētu tikt apstiprināti amatā, varētu strādāt arī nākamajā valdībā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas