Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Kalvītis: iespējamie prezidenta kandidāti – Pabriks, Štokenbergs, Riekstiņš

Premjers Aigars Kalvītis kā iespējamos Tautas partijas (TP) virzītos kandidātus Valsts prezidenta amatam minējis ārlietu ministru Arti Pabriku, pašvaldību lietu ministru Aigaru Štokenbergu, kā arī premjera biroja vadītāju Māri Riekstiņu, ziņo BNS."Mums ir vairāki kandidāti, piemēram, Artis Pabriks, Aigars Štokenbergs un Māris Riekstiņš," aģentūrai otrdien sacījis A.

Kalvītis. Par šo jautājumu viņa vadītā partija lems 27.aprīlī.Ārlietu ministrs A.Pabriks pagaidām nav vēlējies runāt par iespējamo kandidēšanu. Viņš sarunā ar aģentūru gan uzsvēris, ka "tas nav normāli, ka pusotru mēnesi pirms prezidenta vēlēšanām nav zināmi kandidāti".A.Pabriks uzskata, ka koalīcijas prezidenta amata kandidātam vajadzīgs arī labējās opozīcijas atbalsts, jo nākamā prezidenta uzdevums būšot konsolidēt sabiedrību.

Arī A.Štokenbergs sarunā ar BNS bijis izvairīgs, gan uzsverot, ka mēraukla Valsts prezidenta amatā ir Vaira Vīķe-Freiberga. Ministrs uzskata, ka TP ir iespējas izvirzīt vairākus labus kandidātus.

Arī M.Riekstiņš bija izvairīgs par savu kandidēšanu uz atbildīgo amatu. Viņš aģentūrai norādījis, ka "ar visu Tautas partijas atbalstu nepietiek" un nākamajam prezidentam jāgūst maksimāli lielākais Saeimas atbalsts.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas