Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Kastēns aicina Mozaīku neiet gājienā

Integrāciju lietu ministrs Oskars Kastēns _Mozaīku _lūdzis neiet gājienā. "Ministram nav nekas pretī pret pasākumu kā tādu, ja minoritātes tiekas konferencē vai seminārā, bet viņš ir pret pasākuma formu - gājiens," ministra viedokli Dienai pauda Īpašu uzdevumu ministrijas sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Lielķikute.

Ministrs ir pārliecināts, ka atkārtosies iepriekšējo gadu pieredze un atsevišķās sabiedrības grupās gājiens izsauks agresivitāti. Kārtību pēdējos gados nodrošinājusi tikai dienestu labā sadarbība.

Jau vēstījām, ka nevalstiskā organizācija Mozaīka, kas aizstāv seksuālo minoritāšu tiesības, panākusi vienošanos ar Rīgas domi, ka Draudzības dienu ietvaros iecerētais gājiens notiks 11.novembra krastmalā, portālam diena.lv apstiprināja Mozaīkas pārstāve Linda Freimane.

Gājiens 31.maijā sāksies 10 no rīta, tā maršruts — no Anglikāņu baznīcas līdz Akmens tiltam un atpakaļ. Gājiena laikā šajā posmā būs slēgta satiksme.

Jāatgādina, ka vairāki politiķi, tajā skaitā, premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) bija pauduši, ka labāk seksuālo minoritāšu pārstāvjiem būtu atkārtot iepriekšējā gada pieredzi un pulcēties slēgtā teritorijā Vērmanes dārzā, nevis doties gājienā. Mozaīka pret šādu nostāju iebilda.

Ministru prezidents Ivars Godmanis joprojām paliek pie viedokļa, ka gājiens visas sabiedrības interesēs ir jāsaskaņo vietā, kur var novērst pretēju uzskatu paudēju konfrontāciju, un par to pamatots lēmums ir jāpieņem Rīgas domei, portālu informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis.

To, cik plašos apmēros policija tiks iesaistīta kārtības nodrošināšanai gājiena laikā, Rīgas galvenās policijas pārvaldes pārstāve Sigita Pildava vēl nevarēja pateikt. “Par to policija vienosies, izstrādājot pasākuma sabiedriskās kārtības uzturēšanas plānu, kad būs saņemta informācija par pasākuma norises vietu,” norāda S. Pildava.

Nākamnedēļ paredzēta arī iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) un Oskara Kastēna tikšanās saistībā ar Draudzības dienu pasākumiem.

(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas