Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - KNAB kukuļošanā pieķer rajona līmeņa prokuroru un trīs privātpersonas

Korupcijas   novēršanas   un   apkarošanas  birojs  (KNAB)  2010.gada 29.septembrī  uzsācis  kriminālprocesu  par prokurora un trīs privātpersonu prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļošanu, informē KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks aģentūrai BNS apstiprinājis, ka aizturētais ir rajona līmeņa prokurors. Pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, aizturētais, iespējams, ir Rīgas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors Svens Martinsons.

Izmeklēšanas   laikā  noskaidrots,  ka  kāda  persona  ar  starpnieku palīdzību  nodeva  2000  eiro kukuli, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu labvēlīga lēmuma    pieņemšanu    kāda    prokurora   lietvedībā   esošā kriminālprocesā.

Sadarbībā  ar Ģenerālprokuratūru un sekmīgi veikto operatīvo pasākumu rezultātā  iegūtā  informācija  liecina, ka divi kukuļošanas starpnieki, no kuriem  viens  - prokurors, piesavinājās kukuli, ko bija saņēmuši nodošanai
tālāk  citam  prokuroram,  kura lietvedībā atradās kriminālprocess, lai tas pieņemtu kukuļdevējam labvēlīgu lēmumu.

Uzskatot,  ka  iegūto  pierādījumu  kopums  ir  pietiekams, 2010.gada 15.oktobrī KNAB izmeklētājs prokuroru atzina par aizdomās turēto kukuļošanā pēc  Krimināllikuma  (KL)  321.panta  2.daļā  un 322.panta 2.daļā paredzētā nozieguma pazīmēm un starpnieku atzina par aizdomās turēto par starpniecību kukuļošanā  un  kukuļa  piesavināšanos. Savukārt 2010.gada 14.oktobrī viena persona   atzīta   par   aizdomās   turēto  kukuļdošanā,  bet  otra  –  tās atbalstīšanā.

Prokuroram  ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneša 2010.gada 15.oktobra  lēmumu  piemērots  drošības līdzeklis – apcietinājums. Savukārt pārējiem  trim  aizdomās turētajiem KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Prokuroram draud cietumsods līdz desmit gadiem.

(pievienota 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas