Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - KNAB: Zatlers no pacientiem nav prasījis naudu

Ziedi, saldumi, alkohols, pacientu veidotie darbi – tādas pamatā bija "pateicības" Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kad viņš būdams valsts SIA Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) vadītājs strādāja par ārstu, secināts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajā pārbaudē. Tikai divi iztaujātie V.Zatlera pacienti no teju 400 sacīja, ka dāvinājuši viņam naudu. Neviens gan nav liecinājis, ka V.Zatlers pats būtu prasījis papildu samaksu par operāciju veikšanu, tādēļ KNAB no prezidenta puses nekonstatēja koruptīvu noziedzīgu nodarījumu pazīmes.

Informācija par amatpersonu deklarācijās nenorādītajām dāvanām (naudu) nosūtīta Valsts ieņēmumu dienestam, bet KNAB turpinās izmeklēt V.Zatlera kā slimnīcas vadītāja atalgojuma noteikšanu un ārsta pakalpojumu sniegšanu medicīnas sabiedrībā ARS, jo atklāti "jauni fakti".

KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece informē, ka KNAB veicot V.Zatlera kā TOS vadītāja un ārsta darbības pārbaudi, pieņēma paskaidrojumus no V.Zatlera pacientiem, kas ārstējās slimnīcā 2006. un 2007.gadā. Tos sniegt piekrita 377 pacienti. Neviens no aptaujātajiem nav liecinājis, ka V.Zatlers pirms vai pēc veiktās operācijas ir prasījis papildu samaksu (naudu) par operācijas veikšanu. Tādējādi V.Zatlera kā valsts amatpersonas un kā ārsta darbībā KNAB nekonstatēja koruptīvu noziedzīgu nodarījumu pazīmes.

Vienlaikus tika konstatēts, ka V.Zatlers kā ārsts no pacientiem ir saņēmis dāvanas par operācijas veikšanu. Ņemot vērā minētos faktus, kā arī nošķirot V.Zatlera kā valsts kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāja un kā ārsta darbību, tiks secināts, ka saņemtās dāvanas ir vērtējamas kā dāvanas, kas saņemtas ārpus valsts amatpersonas pienākumu pildīšanas. Izvērtējot saņemto dāvanu vērtību, tika konstatēts, ka neviena saņemtā dāvana, par kuru pacienti sniedza informāciju, nepārsniedza likumā atļauto vērtību - viena minimālā mēnešalga, kas bija noteikta ārpus valsts amatpersonas amata pienākumu pildīšanas pieņemamajām dāvanām (likuma redakcijā līdz 2007.gada 27.jūnijam).

Pārbaudes laikā tika atklāti jauni fakti saistībā ar V.Zatlera kā TOS valdes priekšsēdētāja atalgojuma noteikšanu, kā arī V.Zatlera kā IK Ortopēdijas privātprakse ārsta sniegtajiem pakalpojumiem medicīnas sabiedrībā ARS. To izvērtēšanai uzsākta cita pārbaude.

Ar Valsts ieņēmumu dienestu Dienai neizdevās sazināties, jo nedz tā ģenerāldirektors Dzintars Jakāns, nedz komunikāciju daļa pirmdienas vakarā vairs neatbildēja uz telefona zvaniem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas