Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta: koalīcija vienojas par 39 milj. latu konsolidāciju

Koalīcijas partiju sadarbības padome pirmdien panāca vienošanos par konsolidācijas pasākumiem gandrīz 39 miljonu latu apmērā, žurnālistiem pēc sēdes pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

V.Dombrovskis atturējās prognozēt, kad tiks panākta galīgā vienošanās, taču norādīja, ka koalīcija pie šā jautājuma atgriezīsies nākamnedēļ.

V.Dombrovskis pastāstīja, ka minētos nepilnus 39 miljonus latu pamatā veido pasākumi, par kuriem jau iepriekš tika panākta vienošanās-  ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumi, nebanku kreditētāju nodeva, azartspēļu nodokļa palielināšana par 50%, akcīzes nodokļa degvielai izlīdzināšana ar pārējām Baltijas valstīm, kā arī izdevumu samazināšanas pasākumi, piemēram, valsts pārvaldē nodarbināto algu fonda samazināšana par 5%.

Par minētajiem pasākumiem koalīcija jau gan vienojās pirms nedēļas, un uz jautājumu, kas jauns pēc pirmdienas sēdes nācis klāt, Dombrovskis atbildēja, ka Finanšu ministrija (FM) pēc diskusijas apkopos informāciju un to publiskos.

Pēc premjera teiktā, paralēli par konsolidācijas pasākumiem notiek arī sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) piedāvājusi vairākus priekšlikumus izdevumu samazināšanai, kas tiks izvērtēti. FM kopā ar ZZS detalizēti izvērtēs šos priekšlikumus, lai redzētu, kur iespējams identificēt iespējamos ietaupījumus, apliecināja Dombrovskis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem atzina, ka tikšanās bijusi konstruktīva. Viņš sacīja, ka sociālo jomu un izglītību, par kuru iestājusies ZZS, konsolidācijas pasākumi neskars vai skars minimāli.

Uz jautājumu, kādēļ koalīcijai joprojām neizdodas panākt galīgo vienošanos, Brigmanis atbildēja: "Nav tik vienkārši, nav vienkārši."

Jau vēstīts, ka 7.februārī koalīcijas partiju sadarbības padome panāca vienošanos par pasākumiem, kuru fiskālā ietekme ir aptuveni 28 miljoni latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas